Vad är konjunktivit?

September 7

Konjunktivit är mer allmänt kallas pinkeye. I detta tillstånd, det material som täcker den vita delen av ögat och kantar de inre delarna av ögonlocket, som kallas bindhinnan, blir inflammerad. Denna inflammation leder driven bristningar, smärta och klåda.

Villkoret är oftast orsakas av virusinfektion. Det kan också orsakas av bakteriell infektion eller allergier. Det finns sällsynta orsaksfaktorer i nyfödda och 03:57 veckor gamla spädbarn.

Förutom rivning, kan de med konjunktivit finna att deras ögon utsöndrar vit eller gulaktig vätska. Personen kan finna att, på att vakna på morgonen, har hans eller hennes ögonfransar sitter ihop på grund av denna vätska. Den vita delen av ögat kommer att verka rött eller rosa, därav uttrycket pinkeye.

Virala och bakteriella konjunktivit är mycket smittsam, och eftersom de förekommer oftast hos barn, är det svårt att hålla barnen från att infektera båda ögonen. Generellt startar infektionen på ett öga, men eftersom det kan vara smärtsamt och kliande, barn ofta repa infekterade ögat och sedan på opåverkade ögat. Villkoret tenderar att hoppa från ett barn till nästa i skolmiljö och i familjer med fler än ett barn.

Barn med viral eller bakteriell konjunktivit bör inte gå i skolan tills de har behandlats och inte längre anses smittsam. Även frekvent handtvätt kan hjälpa till att förhindra dess spridning, det är inte alltid genomförbara på skolmiljö. Virus och bakterier kan spridas genom ett barn att röra handen på en annan efter att röra sin påverkade ögat, eller av en icke-infekterade barn kommer i kontakt med ytor, papper eller vävnad som en infekterad barn har berört.

I hemmiljö, bör ett barn med detta villkor vara mer noggrant såg att undvika ytterligare spridning av infektionen. Det är en bra idé att täcka eventuella mjuka ytor som barnet kommer att stöta på och sätta de uppstoppade djuren bort för ett par dagar. Stöd handtvätt, och observera barnet noga för att se om han eller hon vidrör det drabbade ögat, kan minska spridningen till andra familjemedlemmar.

Vanliga virus som den årliga influensan eller enkla förkylningar kan orsaka viral konjunktivit. Närvaron av inflammation bör vara ett tecken att varna oneâ € s läkare, som hos barn, kan pinkeye ofta betyda örat eller bihåleinflammation. Behandling för både bakterie- och virusformer är ögondroppar som används två eller tre gånger om dagen. Bakterie typen upphör i regel några dagar efter behandlingen, men en virussjukdom kan pågå i upp till två veckor.

Bakteriell konjunktivit kan resultera från preliminära viral konjunktivit eller kan presentera enbart. Vanliga bakterier som följer med pinkeye är streptokocker och stafylokocker. I sällsynta fall kan spädbarn som passerar genom förlossningskanalen kontrakt gonorré eller klamydia från en odiagnostiserad mamma. Denna typ är mycket allvarligare, eftersom det kan leda till bestående skador på ögonen. Konjunktivit hos en nyfödd ska alltid rapporteras till läkare.

Tre till fyra veckor gamla spädbarn kan också närvarande med pinkeye när de har blockerat tårkanalerna. Om tillståndet kvarstår, att en kort operation kan öppna tårkanalerna ger ögonen möjlighet att dränera vätska. I de flesta fall, blocke tårkanalerna inte kräver kirurgi och tårkanalen massage användes dagligen för att hjälpa till att minska blockeringen.

Konjunktivit orsakad av allergi är lyckligtvis inte smittsam, men en läkare bör ändå höras för att fastställa att det inte är av infektiöst ursprung. I de flesta fall behandla de underliggande symptom och minska exponeringen för kända allergener behandla denna form av pinkeye. Läkare kommer förmodligen förskriva antihistaminer för att minska inflammation.

Allergisk konjunktivit återhämtningstider beror på effekten av antihistaminer och förmågan att ta bort de drabbade från histamin väckande situationer. Vissa med säsongsbetonade allergier sätta upp med lite inflammation varje år, vilket minskar allergener i luften blivit mindre vanligt.

  • Allergisk konjunktivit orsakas av säsongs allergener.
  • Konjunktivit är en infektion eller inflammation av den klara yttre membranet av ögat.
  • Bakteriell konjunktivit är en av de vanligaste typerna av ögoninfektion.
  • Frekvent handtvätt kan hjälpa till att förhindra spridning av konjunktivit.
  • Orala antihistaminer kan förskrivas för att behandla inflammation på grund av konjunktivit.
  • Konjunktivit är särskilt smittsam amoung barn.
  • Konjunktivit hos en nyfödd ska alltid rapporteras till en läkare.