Filformat Inte Giltig

September 5

Bob arbetar med både Excel 2000 och Excel 2003 på två olika datorer, och ofta överför filer mellan de två. Nyligen började han stöter två meddelanden som indikerar någon form av fel. Den första är "33430000: Filformat är inte giltigt" och det omedelbart följs av "55430000:. Filformat är inte giltigt" Filerna sparar och gör beräkna korrekt, men felmeddelandena är (naturligtvis) besvärande.

Den enda information som vi har kunnat spåra som kan ha betydelse för detta problem visar att felen inte kan bero på arbetsböckerna, men till ett problem med Excel själv. Problemet verkar vara relaterat till Windows-registret konflikter mellan den nuvarande versionen av Excel och versionen tidigare installerad på systemet.

Information från Microsoft visar att detta problem skulle kunna dyka upp med några (men inte alla) arbetsböcker som används på problemet systemet. Du kan hitta en mer detaljerad beskrivning av problemet, tillsammans med ett sätt att ändra i registret för att försöka fixa det, på denna sida i Knowledge Base:

http://support.microsoft.com/kb/327764

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (3166) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003.