Hur väljer jag det bästa Ljusterapi lampa?

October 31

Välja den bästa ljusterapi lampa kan bero på faktorer som var du kommer att använda den, hur ofta det kommer att användas, och anledningen till att behöva det. Ljus terapi lampor finns i en mängd olika storlekar och lumen utgångar, så det bästa enheten för dig kan bero på om det kommer att användas i hemmet, kontoret, eller för resor. Dessa lampor kommer också med en mängd olika funktioner, av vilka en del kan vara mycket användbart om de kommer att användas på en daglig basis. Om du försöker att ta itu med årstidsbunden depression (SAD) eller liknande villkor, kan du välja en ljusterapi lampa som effektivt simulerar fullt solljus spektrumet. Andra villkor kan dra nytta av lampor som erbjuder olika våglängder.

En utbredd användning av ljusterapi är att hantera SAD. Detta tillstånd kan manifesteras som en följd av den föränderliga ljuskvalitet under vintermånaderna, så en ljusterapi lampa kan vara en effektiv behandling. De bästa lampor för detta ändamål erbjuder vanligtvis ett fullt spektrum som simulerar solljus. Du kanske vill söka upp en som blockerar ultraviolett (UV) delar av spektrumet, eftersom dessa kan ha negativa fysiologiska effekter.

Vissa lampor och ljuslådor erbjuder en funktion som kommer att slå på dem vid en bestämd tid varje morgon. Andra bygga vidare på denna funktion genom att långsamt öka ljusstyrkan för att simulera en naturlig soluppgång. Dessa kan också vara bra om du försöker att behandla vissa sömnstörningar.

Om du kommer att använda din ljusterapi lampa varje morgon, automatiska timerfunktioner är önskvärda. En mindre bärbar enhet kan vara ett bättre alternativ om du tänker använda ljusterapi på jobbet eller på resande fot. Några av dessa lampor kommer fortfarande att ha intensitetsinställningar, byggd klockor och larm.

Andra villkor kan kräva olika typer av ljusterapilampor. Vissa hudåkommor såsom psoriasis och eksem, kan dra nytta av ljusterapi och kommer att kräva en viss typ av lampa. Ultraviolett strålning i dessa lampor kan undertrycka immunsystemsvar, som ofta är orsaken till dessa förhållanden. Detta är ett fall där en ljusterapi lampa som avger ett smalt band av UV-strålning skulle vara ditt bästa val. Ljusemitterande diod (LED) lampor som ger synligt violett ljus av en viss våglängd kan även vara användbara vid behandling av akne.

Rött ljus terapi kan användas för en mängd olika ändamål, såsom smärtlindring, ökar blodflödet, och behandla sinus sjukdomar. Ljusterapi använder låg intensitet lasrar kan också användas i dessa fall. Sjukvårdspersonal administrera normalt denna typ av ljusterapi.

  • En man som har ljusterapi.
  • Ljus terapi kan användas för att behandla årstidsrelaterad affektiv störning.
  • Blått ljus terapi kan hjälpa klara upp akne.