Vad är en Swiftwater Rescue?

August 9

Swiftwater räddning är en räddningsteknik anpassad speciellt för whitewater river situationer. Även känd som lugn räddning, är denna typ av vattentransport en uppdelning av teknisk räddning, ett läge av livräddnings manövrar utanför de traditionella ansvar för brottsbekämpning, brandmän och ambulanspersonal. En specifik uppsättning regler styr Swiftwater räddningar och specialutrustning och manövrar används för säker hämtning av en eller flera personer från en farlig lugn inställning.

Traditionella räddningstekniker använder rep räddningar, som använder speciella rep, förankringsmekanismer och annan utrustning för att genomföra en lyckad räddning. Swiftwater räddning, å andra sidan, använder starkare linor och mer rejäla verktyg för att utföra jobbet, vilket gör användning av specialiserad utrustning och processer som utnyttjar konceptet med mekanisk fördel. De som arbetar i Swiftwater räddnings fokus på att avskräcka eller omdirigera kraften av vattnet eftersom det i de flesta fors inställningar, rusa av vatten kan inte vara lätt att erövras av standardmedel räddning.

När ett Swiftwater räddningsteam kallas till platsen för en räddning, de först identifiera de delar genom att märka zoner drift; dessa zoner är märkta "hot", "kall" och "varm". Varje zon kräver en viss uppsättning ansvarsområden och verktyg. Den heta zonen omfattar hela scenen i vattnet, medan den kalla zonen definieras som området bortom 15 fot (4,6 meter) från strandlinjen. Den varma zonen är den region inom 15 fot (4,6 meter) från stranden. Dessa beteckningar hjälpa varje enskild räddaren vet hans eller hennes uppgifter och den utrustning som kommer att krävas för att utföra jobbet.

Därefter kommer Swiftwater räddningsteamet använda sig av en stegvis checklista över tänkbara räddningsscenarier. När en taktik misslyckas, är nästa punkt på listan automatiskt anställd. Detta håller alla räddare på samma sida som alla vet vilken typ av räddnings man försöker vid varje given tidpunkt och de verktyg och arbetskraft som behövs för just den räddning.

De Swiftwater räddare måste navigera det oförutsägbara rush och överväldig våg av vatten hela tiden. Detta kan visa sig vara ytterst svårt, och kraven för att bli en räddare är stränga. De kan också uppmanas att göra vad som kallas en levande bete räddning, där en medvetslös person måste hämtas från vattnet. Detta innebär bogsering offret till säkerhet och anses vara en riskfylld - men ibland nödvändigt - manöver.