Hur undviker jag Potträning Regression?

November 8

När ett litet barn först börjar potträning, är föräldrarna ofta varnas för något som kallas potträning regression. I denna situation kan ett barn att lära att använda toaletten, sedan plötsligt börja återfall, med fler och fler olyckor. Två sätt att bidra till att förebygga potträning regression är att se till att ditt barn är verkligen redo att lära sig att använda toaletten, och för att undvika några större miljöförändringar kring potträning tid. Dessutom, för att nå potträning framgång och undvika bakslag, inte straffa ditt barn om han har en olycka eller motstår använda toaletten, och se till att din potträning teknik är konsekvent.

Potträning timing kan vara lite förvirrande ibland, eftersom vissa barn är redo att börja potträna före två års ålder, medan andra kanske inte är klar förrän de nästan nått sina fjärde födelsedagar. Erkänner tecken på potträning beredskap kan bidra till att minska oddsen att ditt barn kommer att regrediera när lära sig att använda toaletten. Vissa studier visar att barn som börjar att potta tåg innan de är redo ofta tar mycket längre tid att lära sig att använda toaletten själva. Andra kan tom helt lära sig denna färdighet, bara att återgå till behöver blöjor några månader på vägen. Om ditt barn inte visar ett intresse i toaletten, eller inte visar några andra tecken på att vara redo att potta tåg, är chansen att han inte är, och tvinga frågan kan leda till potträning regression.

De flesta experter är överens om att en stabil, strukturerad och lugn miljö är en idealisk miljö för ett barn som är potträning. Ibland en betydande förändring i ett barns omgivning, till exempel ett nytt hem, dagis, eller syskon, kan leda till potträning regression. Om möjligt, när potträna ett barn, se till att det inte händer något direkt efter eller under någon större förändring.

Negativa reaktioner eller negativ förstärkning har ofta en inverkan på potträning, vilket också kan leda till potträning regression. Om ett barn verkar inte visa något intresse av att använda pottan, eller har många olyckor, straffa honom kommer oftast inte göra situationen bättre. Straff kan göra ditt barn ha en negativ association med toaletten, vilket är kontraproduktivt att potträning. Om en olycka händer, helt enkelt rengöra barnet av och sätta honom på toaletten tills han kan gå, men inte tvinga den, om han sätter upp ett väsen.

Barnläkare rekommenderar ofta föräldrar att vara konsekvent i sina potträning tekniker, vare sig hemma eller någon annanstans barnet får gå. Om ett barn bor med andra släktingar, eller går till en barnvakt eller dagis, informera de vuxna som ansvarar för honom att du har börjat potträning. Förklara din teknik och se till att de är villiga att hålla fast vid det. Många gånger, om potträning tekniken ändras eller överges när du inte är med, det kan förvirra barnet och eventuellt leda till potträning regression.

Sjukdom kan också leda till potträning regression ibland. Om ett barn har en sjukdom som gör det svårt att kissa, bajsa, eller kontrollera någon av dessa kroppsfunktioner, konsultera en barnläkare rekommenderas. Ett problem som en urinvägsinfektion eller förstoppning, till exempel, kan göra det svårt eller smärtsamt för ett litet barn att gå på toaletten. Rensa upp dessa hälsoproblem kommer ofta hjälpa till att få honom tillbaka på rätt spår.

  • Potträning handlar om att försöka lära små barn hur man använder toaletten.
  • Informera daycarefamiljeförsörjare att barnet är potta utbildade.