Vad Running Backs göra i en fotbollsmatch

November 10

Förstå vad som händer under fotboll kör pjäser är mycket lättare när man vet vem som är ansvarig för kör spelet. Nästa gång du ser en fotboll brott inrättas, leta efter de två spelare som radas upp i offensiven backfield (den del av fältet bakom quarterback och raden av gruff). Dessa spelare är de som kör ryggar. Den mindre är huvud bollen bäraren, och den större är killen uppdrag att skydda bollen bäraren:

  • Den halvback: En lagets främsta bollhållaren. På de flesta lag, är den huvudsakliga bollen bäraren kallas HALVBACK (även kallad bilkö eller kör tillbaka). När lag - vare sig de gymnasium, högskola eller NFL-lag - hitta en bra kör tillbaka, de ger honom bollen. Och de ger den till honom så ofta som han vill och kan bära den. (Kolla in denna siffra för att se tidigare Alabama tailback Mark Ingram i aktion.)

    Vad Running Backs göra i en fotbollsmatch

Foto Fotograf: Joe Robbins / Getty Images

  • Den fullback: Protector i HALVBACK. När ett lag använder två kör ryggen i offensiven backfield, den större av de två brukar kallas fullback. Han är där för att blockera och bana väg för HALVBACK, som är den viktigaste bollen bäraren. Du kanske tror att fullback jobb är en otacksam, men de flesta fullbacks får mycket tillfredsställelse från att göra en fin räddning (i allmänhet på en linebacker) och vinna den fysiska kampen mot spelare som tenderar att vara större än de är.

    Det är intressant att notera att på grund av det sätt brott har utvecklats, särskilt i college fotboll, verkar det traditionella fullback ståndpunkt som ska gå vägen för dinosaurie. Vissa NFL-lag har ingen riktig fullback i sin laguppställning. Spridningen brottet, med dess betoning på förbigående, inte kräver ett fullback. Stora, starka, snabba spelare som tidigare år kan ha spelat fullback spelar nu på den andra sidan av bollen, i linebacker läge.