Vad är en OPC?

October 15

OPC står för oligomerisk procyanthocyanidin, en antioxidant tillskott kommer från olika växtmaterial. De övergripande hälsoeffekterna av antioxidanter är välkända, och dessa antioxidanter används av kroppen för att hjälpa till att eliminera fria radikaler i blodet. Förutom att rensa blodet, OPCs också hjälpa kroppen att reparera sina vävnader och organ. Forskning visar denna form av antioxidant hjälper till att förhindra degenerativa sjukdomar och förbättrar även cirkulationsförhållanden. Tillägget kan köpas som piller, vätskor och pulver vid stormarknader och hälsokostbutiker.

Extrakt från tallbark, rött vin, och druvkärnor är den allmänna makeup av OPCs. När celler i kroppen använder syre, hamnar de producerar fria radikaler som en biprodukt av sina processer. Med tiden kan dessa fria radikaler bygga upp och utlösa förödelse på systemet genom att påskynda försämring. Om de lämnas därhän, kan de orsaka tidigt åldrande, cirkulationsrubbningar och diabetes, bland många andra sjukdomar. Ett av de största problemen med fria radikaler är hur de försämras blodkärl och artärer.

OPC kan köpas på de flesta större livsmedelsbutiker och naturliga hälsokostbutiker. Den finns i många olika varianter, bland annat piller som kan tas direkt, pulver som kan blandas in i mat eller dryck, och flytande extrakt som kan tas direkt eller blandas med mat eller dryck. Kombinationen av de växt ingredienser som används varierar med olika tillverkare, men för att kunna klassificeras som en OPC, måste den innehålla minst ett eller flera av de tre primära ingredienserna i tallbark, rött vin och druvkärnor. Dessa tillägg kan också klassificeras som bioflavanoids och inkluderar Pycnogenol. Av de 20.000-plus bioflavanoider är OPCs anses vara den mest potenta av antioxidanter.

När OPCs införs i kroppen, börjar kroppen naturligt reparera sig själv. De första tecknen på förbättring bör komma i form av starkare hår, smidigare naglar, och en ökning av den totala energin. Med tiden som fria radikaler minskar, artärer och andra kroppsvävnader bör repareras, stressnivåer sänks, och riskerna för övriga långfristiga tillstånd och sjukdomar minskar. Dessutom, när det tas regelbundet, kan dessa tillskott hjälpa till att skydda kollagen och elastin i kroppen. Experter attribut Frankrikes lägre hjärt-kärlsjukdom takt att regelbundet dricka rött vin, en av komponenterna i OPC.

  • OPC-tillskott kan köpas i pulverform.
  • Rött vin extrakt är en av komponenterna i OPC.