Fotografering i akvarier och djurparker Använda digitala SLR

January 26

Att fotografera djur som hålls säkert bakom glas eller metall, du och din digitala SLR är ett fint lag. Och, med lite arbete och kreativitet, kan du få bra bilder av djur som ser ut som du tog dem i naturen.

Kameran kan ha svårt att fokusera i vått akvarium glas eller inte kan fokusera bortom tråd av en djurpark bur. Bara byta till manuell "> manuell exponering och fokusera på djuret själv.

Fotograferings fiskar

Fotografera i bländarläget med en slutartid på 1/125 sekund eller snabbare fryser rörelsen av fisken. Att välja en ISO som gör att du kan ta bilder med en större bländare suddar ut bakgrunden och kamouflerar eventuella spår av mekaniska anordningar, såsom rör eller undervattenspumpar, vilket gör att det ser ut som du faktiskt fotograferade fisken under vattnet i stället för i ett akvarium. Välj en ISO 100 eller lägsta ISO som ger dig en bländare på f / 5,6 eller större. Kontinuerlig autoFokusLäge gör att kameran kontinuerligt spåra fisk medan den rör sig genom ramen, vilket innebär att motivet är i fokus när du tar bilden.

Använd Kontinuerlig shooting_mode "> Skytte shooting_mode"> läget att fånga en serie bilder medan fisk simmar förbi din utsiktspunkt. När du använder det här läget, fortsätter kameran att ta bilder så länge du håller fingret på avtryckaren.

Den brännvidd du väljer beror på hur nära du kan komma till fisken, storleken på fisken, och om du € re att ta en bild av fisken från nos till tailfin eller vill ha en toothy-head-and-gäl-plattor porträtt av en leende barracuda eller haj. Donâ € t använda en brännvidd mindre än 35 mm motsvarande 30mm eller bredare om fisken simmar nära glaset. Om du använder en kort brännvidd, ser fisken mer som en seriefigur än en fisk i dina foton.

När det gäller att ta bilderna:

  1. Välj en utsiktspunkt där du donâ € t har en massa störande element i bakgrunden, speciellt om du € re fotografera stor fisk i en stor tank.
  2. Tryck på kameralinsen mot tanken.

    Om du donâ € t trycker objektivet mot tanken, ditt foto innehåller en reflektion från omgivande ljus skiner på glaset, som snedvrider bilden.
  3. Zooma in för att komponera bilden.

    När du försöker att zooma in på rörliga fisk, måste du göra en bästa gissning. Du kan zooma in för att fånga en del av fisken, eller så kan du zooma till en brännvidd som kan fånga hela fisken och lite av hans omgivning.

    Fotografering i akvarier och djurparker Använda digitala SLR

  4. När fisken du vill fotografera kommer i bild, tryck ner avtryckaren halvvägs för att uppnå fokus, och sedan ta bilden.

Ta bilder på zoo

Djur i en djurpark är ganska stillasittande, vilket gör bländarprioritet idealisk fotograferingsläge eftersom du donâ € t behov av att stoppa åtgärder. En öppning sortiment av f / 4,0 till f / 7,1 gör ett bra jobb med att sudda förgrunden och bakgrunden, vilket drar viewerâ € s uppmärksamhet på ditt ämne. Om du väljer en mindre bländare (större f / stop nummer), kommer mer av bakgrunden och förgrunden stå i uppenbar fokus. En ISO-inställning intervall mellan 100 till 400 fungerar bra i direkt solljus, skugga, eller en mulen dag. Men om itâ € s mycket mörk, använda en högre ISO-inställning på 800.

Många djurparksdjur är ganska nära åskådarna, men om du vill fotografera ett djur thatâ € s i en livsmiljö som syftar till att se ut som sitt hemland terräng, kan du behöva använda en lång lins för att få djuret i bilden utan enorm mängd bakgrunden. Bildstabilisering är användbart om kameran eller objektivet har denna funktion, eftersom även den minsta operatören rörelse när en lång brännvidd kommer att ge en bild som inte är halskor.

Om du € re nära djuret, placera autofokus punkt över ögat närmast kameran. Om möjligt, fotografera djuret underifrån eller på animalâ € s ögonhöjd. Du kan också zooma in tätt för att minimera bevis för några föremål i bakgrunden.

Fotografering i akvarier och djurparker Använda digitala SLR