Hur väljer jag det bästa Ricotta suppleant?

January 25

Ricotta är en italiensk stil färskost med en mild smak och en slät, krämig konsistens. Det används i ett antal salta och söta rätter, såsom lasagne och cannoli. När ricotta är inte tillgänglig, är det möjligt att använda flera olika ostar som en ricotta substitut. Många kockar är överens om att mascarpone och stuga ostar göra det bästa ricotta substitut. De med känslighet för komjölk kan finna att vissa typer av getost gör ett bra substitut, medan veganer kan prova att använda blandade tofu i stället för ricotta.

Tack vare sin milda smak är ricotta något av en "tom duk" som antar smaker av ingredienserna som den är beredda samtidigt bidra egen rika krämighet. Vid användning i cannoli exempelvis tar osten på en söt, vanilj-laced smak. Läggas till lasagne, å andra sidan, blir det fylls av smaker av vitlök och örter. Den bästa ricotta substitut, därför är en som är lika mild i smaken och smidig i konsistensen.

Många kockar är överens om att den mest exakta ricotta ersättare är antingen keso eller mascarpone. Medan en högkvalitativ keso ofta nära närmar sig mild smak av ricotta, måste det vara blandas i en livsmedels Processes att uppnå en smidig konsistens. Mascarpone är extremt smidig i konsistensen, men det är oftast tätare än ricotta, och dess smak också normalt har en liten tang inte presentera i ricotta. På grund av dessa små smakskillnader, kan det vara lämpligt att använda keso i subtilt smaksatt rätter och mascarpone i sådana som innehåller starka ingredienser som vitlök.

Vissa människor har känslighet för de proteiner som finns i komjölk. För att undvika mag upprörd, kan dessa individer vill använda en ricotta substitut som inte innehåller komjölk. Här kan en milt smaksatt, krämig färsk getost gör ett bra substitut. För en smak som liknar ricotta, dock bör kockar se till att de inte ersätta åldern getost, som har en ganska stark, distinkt smak.

Slutligen är det även möjligt för veganer att förbereda en acceptabel ricotta substitut. En ricotta-liknande substans som är fri från animaliska produkter kan göras genom att blanda fast tofu i en matberedare tills det blir slät och krämig. Att lägga till en liten mängd olivolja före blandning kan förbättra blandningens konsistens. Om detta substitut kommer att användas i en välsmakande maträtt, kanske kocken vill förbättra sin smak med salt och peppar samt färska örter.

  • Färskost kan ersätta ricotta i en lasagne gryta.