Köksbelysning

May 31

Belysning kan göra hela skillnaden i ett rum. När beslut fattas om belysning för ditt kök finns det tre huvudtyper av belysning du bör ta hänsyn till och ha vara en del av rummet.

Den första är omgivande belysning. Ambient eller allmän köksbelysning är belysning som fyller ett helt rum. Källan är ibland en overhead fixtur eller grupp eller fixturer, men ljuset verkar inte komma från någon särskild riktning. Det mest uppenbara exemplet är fluorescerande band; täcker över remsorna döljer källan och sprider ljuset.

Nyckeln till god omgivande köksbelysning gör det diskret. Omgivande kök belysning bör bara vara bakgrunden för resten av rummet, inte den viktigaste funktionen. Det ger alltid lätt men får aldrig bli uppenbart. Omgivande ljus som används under dagen bör blandas med naturligt ljus som kommer in i rummet. Under kvällen ska du kunna mjuka upp ljusnivån så att den inte kontras jarringly mot svärtan utanför.

Den andra typen är arbetsbelysning. Task ljus är rent funktionell. Uppgift ljus bör installeras i ett visst område för att åstadkomma en specifik funktion som rulla ut degen i en bakning område eller en läshörna för recept. Det är viktigt att notera att arbetsbelysning bör installeras direkt över sidan av varje arbetsområde, exempelvis små lampor monterade på undersidan av ett skåp. Uppgift ljus får aldrig placeras direkt ovanför som din kropp kan skapa skuggor som du böjer över arbetsytan.

En annan punkt att notera när du installerar arbetsbelysning är omkopplaren för denna typ av köksbelysning bör separeras från allmänbelysning i rummet. Med uppgift belysning den ideala är att kunna sätta på och stänga lätt när du behöver det.

Den sista typen är accentljus. Accentbelysning spelar rollen av att uppmärksamma ett visst element såsom intressanta dekorativa föremål. En effektiv användning av accentbelysning lägger personlighet till rummet. Tänd ett matlagnings alkov eller fokusera på en anpassad köksfläkt. Installera infällda armaturer inom ett tak kärna. Visa upp ganska Remmare inuti en glasdörr skåp genom att montera små lampor inuti skåpet rutan. Du kan också lyfta väggkonst. Accent kök belysning är helt frivillig, men utan den finns ingen fokus, inget tecken till köket utrymmet. Med accent kök ljus i rummet blir en spännande och rik miljö.

Makeover ditt kök och lägga till några nya lampor; det ska göra underverk för ditt hem!