Vad är bysantinsk smycken?

July 18

Bysantinska smycken är en typ och stil från den bysantinska eran. Det kan hänvisa till autentiska bitar från den bysantinska tiden, eller det kan hänvisa till en replikering görs utifrån smycken från den tiden. Autentiska bysantinska smycken skapades under det bysantinska riket, som var från det fjärde århundradet e.Kr. till ungefär mitten av 1400-talet, och de repliker har gjorts under senare tidsperioder. De smycken påverkas av konsten av det bysantinska civilisationen, som gjorde stor användning av det kristna korset och andra tidiga religiösa symboler. Den bysantinska tidsperiod var full av rikedom och rikedom, så det fanns ett överflöd av guld metall som används under denna tid.

Autentiska bysantinska smycken är oftast gjorda av vägande guld med en hälsosam aning av ädelstenar. De mönster tenderar att vara utsmyckade med många referenser till kristendomen. Några av de ädelstenar som används i bysantinska smycken inkluderar granater, pärlor, korund, och Beryller, som handlas från de östeuropeiska länderna som Indien och områden i Persien. Den mängd guld som användes är en av de klassiska kännetecknen för Byzantinekonst och smycken. De autentiska konst och smycken bitar är samlarobjekt och kan hittas i många museer.

Det östromerska riket konst och smycken under tiden hade också bysantinska influenser trots att de inte var formellt en del av det bysantinska riket. De smycken vanligtvis haft rundade stenar, och konstnärer borrade hål i dem att strängen guldkedjor genom varje bit. De smyckade halsband med stenar mitt i de tjocka guldkedjor. Smycken beslutsfattare placerade stenarna i guldinställningar, och bitarna visades på detta sätt.

Det finns många typer av smycken som gjordes under den bysantinska tiden, och detta inkluderar halsband, halsbitar, huvud bitar tillsammans med armband, ringar, örhängen, och andra prydnads smycken. Bangles var mycket populära under denna period av smycken konst, och ofta människor bar mer än en åt gången på varje arm. Var och en av de smycken arm bitar var väldigt tungt på grund av guldet, så en fantastisk aspekt av bysantinska smycken är att de var slitna i överflöd som statussymboler. Head bitar var mycket vanligt under denna tid och hade solida plattor av guld som var utformade med ikoner av klassiska period siffror.