Vad Är Extensor Digitorum Longus?

January 3

Extensor digitorum longus är en muskel av den främre avdelningen av underbenet. Ansvarig för att utvidga de fyra mindre tårna samt dorsiflexing ankeln, anses det en yttre extensor av foten genom att den är belägen utanför foten själv. En lång och smal muskel som sträcker sig från strax under knäleden till de distala falanger, den sista av de tå ben, visar det sig på utsidan av smalbenet ovanför vadben ben. Även om det löper parallellt med vadben emellertid dess fibrer är pennate, vilket innebär att istället för att köra på längden de vinkel i riktning mot en mittlinje som venerna i ett löv.

Som dess fibrer konvergerar från endera sidan av muskeln i stället för från en smal punkt i toppen, har extensor digitorum longus sitt ursprung på flera olika strukturer i underbenet. Några av dess fibrer uppstår från skenbenet ben - specifikt, den laterala kondylen, som är den yttersta av de två rundade beniga eminens vid toppen av benet. Andra ursprung på framsidan av vadbenet längs översta 75 procent av skaftet på benet. Denna muskel uppstår också från flera membranösa strukturer som omger och dividera musklerna i denna region, inklusive interosseous membran, som separerar de främre och bakre fack i underbenet, den djupa fascia, som omsluter den muskel som ett korvhölje, och intermuskulär septa, som isolerar extensor digitorum longus från den närliggande tibialis anterior och peroneus longus och brevis.

Dessa fibrer konvergerar väl över fotleden för att bilda en sena som korsar vertikalt framför fotleden och bakom en Y-formad ligamentet kallas korsbands crural ligamentet. Härifrån senan divergerar i fyra mindre senor som fäster vid mitten och distala falanger, eller två sista ben, av de fyra mindre tårna. Drag på dessa senor från sammandragningar av extensor digitorum longus är vad förlänger tårna, eller drar dem uppåt från ett böjt läge.

Utöver denna muskel agerande vid de mindre fyra tår, spelar den en roll i dorsiflexing fotleden. Dorsalflexion är handlingen att gångjärns foten vid ankeln så att ryggens eller övre yta av foten förs närmare på smalbenet. Medan tibialis anterior är den primära dorsiflexor av fotleden, de andra muskler med senor korsar leden - bland dem extensor digitorum longus och extensor hallucis longus, som sträcker sig stortån - bistå i denna rörelse.

  • Extensor digitorum longus är en muskel i underbenet.