Vilka är de olika typerna av Halal indisk mat?

June 2

För många människor i USA Mellanöstern härkomst, Halal betyder "tillåtet" eller "tillåten", som i den mat som är juridiskt tillåtet enligt islamisk sharialag. Liknar den judiska tron ​​s Kosher lagar Kashrut, islams Halal förbud diktera hur djur ska avlivas, hur kött och andra produkter bör utarbetas, och vilka livsmedel som är helt off-limits. Flera uttag för Halal indisk mat finns, från Hahal kebobs på gathörn till Halal chicken nuggets på McDonalds.

På grund av islams sekellånga nedsänkning i stort sett Hindu Indien samt landets utbredda förakt för gris- och nötkött, nästan varje mat eller recept finns som indiska köket finns i ett Halal version. Muslimer utgör omkring 15 procent av den totala befolkningen - den tredje största muslimska befolkningen i världen - så många indiska restauranger anläggningar över hela landet tillgodose detta klientel genom att se till att en del eller alla menyalternativ är Halal. Även Halal indisk mat kan hittas över hela landet, de mest Halal anläggningarna sannolikt att finna i delstaterna Kashmir, Lakshadweep och Jammu, som skryta muslimska majoriteter. I många större städer, har till och med amerikanska snabbmatsjättar som McDonalds, KFC och Pizza Hut etablerat sig med Halal frimärken.

Halal indiska livsmedelsanläggningar kommer ofta identifieras med logotypen för ett Halal certifieringsorgan i landet. En vanlig stämpel är att Halal Indien, som ser till att dess registrerade restauranger, marknader och livsmedelstillverkning är strängt observerar sharia strikturer. Dessa sträcker sig från halsvenen slakt och full blod dränering till kraven för bön och förbud mot griskött, kadaver och djur som dött av misstag eller brutalt. Ägg och mjölk också måste erhållas från djur höjde Halal.

Vissa livsmedel har förklarats helig av Muhammed i Koranen, och dessa kan ofta hittas i Halal indisk mat. En maträtt som kallas tharid, en bräserad köttsoppa, var en av Muhammeds fruar favoriträtter. Datum, honung, mjölk och pumpa har också gudomliga bilagor och är vanliga ingredienser i Halal mat.

Bortsett från förbuden mot fläsk och blod och kraven för djur som skall rituellt offras och inte dö på något annat sätt, alternativen är oändliga. Varje ingrediens som kan hittas i traditionell indisk mat kan göras Halal, även om många strikta muslimer äter bara mat som bär en certifierande stämpel. Anledningen till detta är att livsmedel under 2011 ofta bearbetas eller kryddat med emulgeringsmedel, enzymer, glycerin och många andra föreningar som kan ha härletts från icke-Halal källor.

  • Halal indisk mat måste beredas i enlighet med sharia principer.