Vilka är de olika typerna av Dietist Software?

June 1

Typer av klinisk dietist programvara inkluderar de som ger en analys av en clientâ € s kost, skapa hälso menyer, och hjälpa dietister hålla statistik om effekten av behandlingen möta kundens mål. Andra typer av dietist programpaket inkluderar de som möjliggör en dietist eller hans eller hennes personal att effektivt hantera och underhålla en vårdpraxis. Vissa tillverkare producerar mer än en typ av programvara, så att kunderna kan kombinera enskilda komponenter för att skapa ett system som uppfyller deras behov samt behoven hos sina kunder.

En vanlig typ av dietist mjukvara är det som ger en analys av en clientâ € s näringsintag. Den dietist eller klienten kan ge information om de livsmedel som klienten äta, och programvaran kan analysera de näringsämnen som tillhandahålls av clientâ € s kost. Detta kan hjälpa dietist för att bestämma områden där en kund kan behöva ändra sina matvanor. I vissa fall kan denna programvara också lämna en analys av en clientâ € s fysiska aktivitetsnivå, vilket kan vara särskilt praktiskt vid behandling av en kund som behöver gå ner i vikt.

Dietister kan behöva skapa matsedlar för patienter med särskilda kostbehov. Flera företag gör dietist programvara som kan innehålla kostråd samt en clientâ € s matpreferenser att skapa flera menyer som en klient eller en clientâ € s vaktmästare kan följa hemma. Naturligtvis kan matsedlar också utformas på denna typ av programvara för användning i institutionella miljöer, till exempel på ett sjukhus, skola, eller vårdhem. Förutom att föreskriva en meny, kan denna programvara också ge en närings uppdelning av måltiderna så att både kliniker och klient är medvetna om clientâ € s näringsintag.

Många mjukvaruföretag producerar mjukvara som möjliggör dietister och annan sjukvårdspersonal att effektivt hantera sina rutiner. Denna programvara kan underlätta patientens schemaläggning samt både patient och försäkring fakturering. Dessutom finns det dietist typer av programvara som ger för säker och konfidentiell förvaring av klientposter.

Vissa typer av dietist programvara tillåter dietister för att samla in data från patientjournaler och sammanställa det i meningsfull statistik. Detta kan vara mycket användbart när bedriva forskning och bestämma effekten av vissa behandlingar och metoder. Även denna funktion kan vara av mest nytta för akademiker och de som bedriver näringsforskning, privata kliniker kan också uppskattar att ha dessa data så att de kan ändra sina metoder för patientbehandling.