Hur Quick Skilsmässor fungerar?

June 7

Med nästan 50 procent av amerikanerna äktenskap slutar i skilsmässa varje år, har snabba skilsmässor blivit en säkrare och ekonomiskt alternativ till de mer traditionella förfaranden. Medan de är inte för alla, kan många par dra nytta av det. Exempelvis kan partner som inte har några barn under 18 välja en snabb skilsmässa, eftersom det inte skulle finnas några barnbidrag frågor att lösa. Detsamma gäller för par som har inga finansiella skulder och de som kan lösa bodelningen godo innan inleder äktenskapsskillnad. Om båda parter är överens om att snabbt avsluta äktenskapet, kan dessa typer av skilsmässor arrangeras och exekveras på några dagar.

Snabbskilsmässor, dock inte rekommenderas i vissa fall. Fighting par som inte kan komma överens om bodelningen eller andra frågor bör gå igenom de vanliga äktenskapsskillnad kanaler. Om någon av parterna inte är överens om att underteckna papper eller inte kan lokaliseras, skulle en snabb skilsmässa inte vara möjligt. Om framställaren har en fordran eller förväntar sig något från andra sidan, då en snabb skilsmässa är inte heller ett alternativ.

Snabbskilsmässor fungerar i princip på samma sätt än vanliga sådana. En ansökan om upplösning av äktenskapet måste lämnas in av en av parterna, antingen personligen eller genom ombud. När den andra parten serveras, bör han eller hon helt enkelt signera avtalet och returnera det. Det finns ingen anledning att vara närvarande i själva målet, och ingen muntliga vittnesmål behövs. När allt pappersarbete har undertecknats och arkiveras, det finns en väntetid på upp till 90 dagar, där en domare kommer överens om att upplösa äktenskapet. Nevada innehar rekordet för snabba skilsmässor, med slutgiltiga svar tar så lite som en vecka.

Snabbskilsmässor är betydligt billigare än alternativet. För människor arkivering av sig själva, är kostnaden vanligtvis under $ 100 $ (USD), vilket omfattar att fylla avgifter, prägling och certifieringar. Många väljer att lämna genom skilsmässa företag, som tar ut en fast avgift på $ 300-500 USD men kan spara framställa tid och försämringen vid domstolsbyggnaden.

  • Längden på ett äktenskap kan diktera hur snabbt en skilsmässa kan uppstå.
  • Par som är överens om fördelningen av tillgångar kan hitta en snabb skilsmässa användbart.
  • Snabbskilsmässor kan ordnas om det inte finns några minderåriga barn eller finansiella skulder.
  • Par med betydande skulder kommer sannolikt inte att kunna få en snabb skilsmässa.
  • De som inte kan komma överens om villkoren för skilsmässa kanske inte kan lämna in för en snabb skilsmässa.
  • En snabb skilsmässa kan fortfarande lämna ett betydande känslomässig påverkan.