Vad är det bästa Diet för kolik?

June 12

Att upprätthålla den bästa dieten för kolik i allmänhet kräver att upptäcka potentiella allergener i en moders bröstmjölk. Kolik är ett tillstånd där spädbarn gråta drivet av skäl som inte är uppenbart. När en mamma eliminerar flera livsmedel från hennes kost, hon kan så småningom återinföra dem och föra register över om hennes barns kolik minskar eller lämningar. Råa frukter och grönsaker, sojaprodukter, komjölk och andra proteiner är alla potentiella allergener. Det finns en viss debatt, men när det gäller huruvida det är en sann samband mellan kolik och bröstmjölk konsumtion.

Kolik är ett vanligt tillstånd bland spädbarn, i vilka överdriven gråt inträffar och är svåra att diagnostisera. Om ett barn gråter i tre timmar om dagen i minst tre dagar i veckan, är kolik närvarande. Villkoret är ofta resultatet av tarmspasmer som orsakar smärta och obehag i barnets mage. Detta kan spåras till förekomsten av allergener i bröstmjölk.

En eliminering kost är en mycket populär diet för kolik. Den diet tillåter en mor att upptäcka vilken typ av livsmedel, överförs via bröstmjölk, kan förvärra barnets tillstånd. Elimination dieter brukar ta flera veckor att utföra, och de alltid involverar hålla detaljerade kost register.

Inledningsvis i en eliminering kost för kolik, begränsar mamman köttkonsumtion för att variera matade kött som minimalt är kryddat. De enda korn oftast konsumeras är ris eller hirs. Squash är i allmänhet den enda vegetabiliska ätit, och päron är oftast den enda frukten äts. Istället för att dricka mjölk, kommer mamman använder ris baserad dryck och ta kalciumtillskott.

Efter att ha hållit på denna diet i två veckor, och om koliksymptom minskar, nya livsmedel kan införas gradvis. Ungefär var fjärde dag, kan en ny punkt integreras i kosten. Om koliksymptom uppstår igen, mamman kan föra register över vilka livsmedel kan vara allergiframkallande för spädbarnet. Det är allmänt rekommenderas fortfarande att mamman undviker koffein, korsblommiga grönsaker, och råa frukter eller grönsaker, som spädbarn brukar inte vara tolerant mot dessa livsmedel om kolik är närvarande eller inte.

Äldre barn kan dock tåla spår av frukt eller grönsaker i bröstmjölk bättre än yngre barn. En eliminering kost för kolik bland äldre barn kan helt enkelt innebära eliminering protein. Istället för att undvika frukt och grönsaker, kan mamman sakta eliminera och återinföra kött, ägg, nötter, baljväxter och veteprodukter.

Ibland kan en diet för kolik inte innebär eliminering metoden. Om ett barn höjs på komjölk stället bröstmjölk, att mamman kan försöka byta till en soja formel upptäcka om laktosintolerans är frågan. När kolik kvarstår efter byte till soja, kan andra formler gjorda av olika bearbetade proteiner vara tillgängliga också.

Den upplevda effektiviteten av en diet för kolik är något tvetydig i det medicinska samfundet. Vissa experiment tyder på att kolik bleknar bara med tiden, så även en stor andel av barn i kontrollgrupper har visat sig minska kolik symptom under loppet av observation. Icke kostfaktorer, såsom förekomsten av cigarettrök, även kan faktor i närvaro av kolik.

  • När skräddarsy en kost för att hantera en kolik fråga, kan en mamma begränsa hennes fruktintag för päron.
  • Ammande mödrar med kolik barn bör undvika korsblommiga grönsaker.
  • Kolik är svår att diagnostisera i en baby som är klart obekväm.
  • Kolik kan vara frustrerande, eftersom ingenting verkar föra barnet någon lindring.