Skillnader mellan kemiska peels och Acid peels

March 13

Vissa stater kräver inte en medicinsk examen för att utföra kemisk peeling. Andra stater har lagar som tillåter icke-medicinsk personal för att utföra kemisk peeling men reglera styrkan i de lösningar som de använder. Medan de flesta kemisk peeling utförs på ett säkert sätt, är det möjligt att ha långvariga effekter om proceduren inte går som planerat.

Vid beslut om att inte få en kemisk peeling, är det alltid bäst att söka en läkare som är utbildad i plastikkirurgi. När samråd med plastikkirurg diskuterar förväntningar på förfarandet för att avgöra vilken typ av skal passar bäst för din specifika situation.

Kemisk peeling och sura peeling båda använder syror för att ta bort de övre hudlagren. En syra skal använder de mildaste typerna av syror, såsom glykol och alfa hydroxyl syror. Kemisk peeling använder TCA och Fenol kommer att tränga djupare och ger ett mer hållbart resultat. Innan mötet med en plastikkirurg överväga följande jämförelser av användningar och behandlingar:

  • Alphyahydroxy syror (AHA) kan användas för att jämna grov torr hud, förbättra utseendet på solskadad hud, kontrollera akne, rätt ojämn pigmente när det blandas med ett blekmedel och som en förbehandling för en TCA peel. Eftersom detta är en lätt peeling, kan flera peeling krävas för att uppnå önskat resultat. Det är möjligt att ha behandlingar per vecka. Förfarandet kan äga rum under en lunch timme och minimal läkning krävs. Solskyddskräm rekommenderas starkt efter en peeling.
  • Triklorättiksyra (TCA) används ofta för att jämna ut fina rynkor, ta bort ytliga fläckar och korrekta hudpigmentering. Den kan användas på halsen och andra områden av kroppen. Det kan kräva förbehandling med AHA krämer eller töm A. Djupet av skalet kan regleras till önskat resultat; emellertid kan mer än en behandling krävas. Behandlingen tar bara 15 minuter att genomföra, kan dock 7-10 dagar behövas för svullnaden avtar och huden att skala och avslöja nya huden. Användningen av solskyddskräm krävs efter skalet.
  • Fenol peeling ge de mest dramatiska och långvariga resultat och är ofta görs i samband med en ansiktslyftning. Denna typ av skal används främst för att korrigera blotchiness orsakade av solskador, p-piller eller åldrande, släta ut grova rynkor, ta bort ansikts fräknar eller ta bort precancerösa utväxter. Fenol kan endast tillämpas på ansiktet och det rekommenderas inte för patienter med mörk hy. Proceduren kan ta upp till en timme på kontoret och kommer att kräva minst två veckor att läka. Den nya huden kommer initialt att vara klarröd, men efter några månader kommer att blekna till en rosa ton. Makeup får inte bäras under läkningsfasen. Solskyddsmedel krävs för att förhindra oregelbundna huden färg som kan bli följden av exponering för solen.

Kemisk peeling hindrar inte tecken på åldrande och är inte en permanent lösning på behandling av rynkor; emellertid är de en minimalt invasiv procedur som kan ge märkbara resultat i hudens pigmentering och textur. Att välja rätt skal beror på många faktorer, så ta din tid och överväga all information noggrant innan de bestämmer sig för att ett skal.