Vad är Mobile Analytics?

March 16

Mobila analytics är studiet av hur mobilanvändare tillgång till Internet, och särskilda webbplatser. Denna studie kan omfatta statistisk information såsom antalet personer som använder ett visst operativsystem eller luren. Det kan också omfatta beteende information om hur länge mobilanvändare spenderar besöker en webbplats jämfört med personer som använder en stationär dator.

För det mesta fungerar mobil analytics på samma sätt som webbanalys. Det handlar spåra aktiviteten hos besökarna genom webbloggar, som registrerar varje fil nås av en användare och den tid de åt det. Analytics företag kommer att ge service till enskilda webbplatser för att mäta deras besökarnas beteende. De största analytics företagen hanterar tusentals eller miljontals kunder och dra nytta av detta genom att aggregera data från alla sina kunder. Denna aggregerade uppgifter är källan för de flesta rapporter om särskilda mobila operativsystem vunnit eller förlorat marknadsandelar.

Jämfört med vanliga webbanalys, har mobila analytics en särskild fördel med lokaliseringsuppgifter. En logg över besökare som använder stationära datorer ger endast den allmänna platsen för varje besökare, och beroende på hans Internet set-up, även detta kan vara felaktiga. Med vissa uppgifter mobila användare, kan användarens läge vara detaljerad mer exakt. Detta kan hjälpa webbplatsägare att bättre möta sina användares behov. Till exempel, om en prisjämförelse webbplats används mycket i köpcentra, kan ägarna av webbplatsen överväga omformande det vara snabbare att komma åt på resande fot, eller ens erbjuda ett filtreringssystem som bara erbjuder resultat för butiker i en viss galleria.

På grund av framgången för mobila applikationer, kommer inte alla mobil analytics uppgifter från webbplatser. Vissa app utvecklare kommer att samla data från sina användare. Till exempel kan de samlar statistik som visar att män i åldern 18-34 spenderar mest tid varje dag med hjälp av en särskild app. Detta skulle göra det i appen reklam särskilt attraktiva för företag som vill rikta denna marknad. Det finns begränsningar för detta, eftersom producenterna av vissa mobila operativsystem begränsar hur appen utvecklare använda sådana uppgifter.