Vad är en Boston Creme Donut?

July 15

När en Boston creme paj är uteslutet, något tur att en munk med samma vanilj-kräm pudding inuti och choklad glasyr på toppen. Boston creme donut görs som många fyllda munkar, med söta deg rundor som är stekt, sedan fyllda med creme. Efter kylning, är den sista touch ikoniska sköld choklad glasyr på toppen, som kombinerar alla smaker i varje tugga.

Boston, Massachusetts, är inte bara den officiella hem för Boston creme paj. Det hundraåriga behandla hette staten dessert 1996 efter en proposition infördes genom en high school medborgarskap klass. Boston creme munk, som vissa kallar barnet Boston creme paj, blev den officiella statliga munk 2003. Den enda skillnaden mellan de två är storlek och naturligtvis preparatet, vilket kräver en bakningsperiod för kakan innan montering och en snabb stekning och injektion för munk.

Boston creme donut är gjord med nästan samma andel av ingredienser som kakan, men färre av dem. Creme fyllning för donut är väldigt mycket som en vaniljpudding, med vaniljstång eller extrakt, socker, mjölk, äggulor, smör och majsstärkelse. Vissa köper bara vaniljpudding i butiken, sedan blanda det med lite mjölk och grädde innan klämma in det i en kon spets bakelse väska.

Medan creme fyllningen svalnar degen görs med en traditionell kombination av mjölk, socker, mjöl, jäst, äggula, salt, smör och kanske vissa kryddor som muskot eller kardemumma. Efter flera anfall av rumstemperatur stiger, är den rullade ut degen skärs i skivor och stekt i olja. Några undvika detta steg för genom att köpa vanlig middag kex i affären, som redan formas till skillet färdiga kretsar.

Efter kylning helt, är Boston creme donut redo att vara fyllda med vaniljkräm i kylskåpet. Bakers kan oftast berätta bara genom syn och beröring när munkar lämpligen fyllda till bristningsgränsen. Pricken är en glasyr av choklad glasyr som är gjord av majssirap, socker, vatten, smör och lite smält halvsöt choklad. När det lagret har härdat, munkar är redo för inspektion.

Flera typer av godis kan vara fyllda som Boston creme munk. Kanske det mest ikoniska exemplet på detta är den gelé munk, som injiceras med någon form av fruktgelé och dammas med strösocker. En specialitet version av denna följer gelé med några söta färskost. Andra fanatiker bara använda en annan typ av pudding inuti, som choklad eller banan.

  • Fyllningen av en Boston creme doughnut innehåller äggulor och mjölk.
  • Vissa kockar lägger vaniljstång eller extrakt till Boston creme fyllning för extra smak.
  • Boston creme donut blev den officiella statliga munk 2003.