Vad är Hackney hästar?

November 1

Hackney hästar är medlemmar i en ärevördig ras som har sina rötter i 1300-talet. Många människor tänker på Hackneys som kvintessensen engelska vagnhäst, och dessa väl uppfödda hästar har en distinkt hög stepping gångart som gör dem populära i utställningsringen. Flera gårdar i både England och USA rasen Hackney hästar och ponnyer, varav de flesta är utbildade för körning. De gör också mycket lämpliga ridhästar, och de är kända för att ha utmärkt uthållighet och goda humör.

Utvecklingen av Hackney rasen började när en önskan om en robust ridhäst uppstod i England i det 14th århundradet, och olika hästar med otrolig uthållighet och släta gångarter började uppfödda. Rötterna till den moderna Hackneyhäst kan hittas i mitten av 1700-talet, när folk korsade den berömda Norfolk Trotter med den nyligen framväxande fullblod. Resultatet var Hackneyhäst, vilket blandas önskvärda egenskaper från båda raser; stamboken för Hackney hästar grundades 1883.

Den mest identifierbara drag av Hackney hästar är deras otroligt flexibla knän. Hästarna har en hög stepping, prålig gångart, särskilt i trav. För att bli antagen till Hackney stambok, måste en häst vara brun, svart, vik, eller kastanj, med några små vita tecken tillåtna. Hästarna klassiskt har små, raffinerade huvuden som sina fullblod kusiner, tillsammans med muskulösa, kompakta kroppar och långa halsar.

Storleken på en Hackneyhäst kan variera, men hästarna är i allmänhet mellan 14,2 och 16,2 händer hög. Hackney ponnyer är mindre, med några distinkta ponny drag; den Hackneyponny utvecklades av Christopher Wilson, som korsade Hackney hästar med Fell Ponies, extremt härdiga brittiska ponnyer väl kända för sin sassy attityd och surefootedness. Hackney ponnyer har en ökänd rykte om att vara ganska seg, och precis lika stark som deras häst motsvarigheter.

Dessa engelska hästar kan användas för både ridning och körning, och många Hackney hästar kan hittas tävlar i olika divisioner i utställningar. Vissa människor hoppar också Hackney hästar, förlitar sig på deras berömda ljud fötter och intelligens för att hjälpa dem genom utmanande kurser av hopp. Hackneys är också mycket lätt att rida, eftersom de har jämna, trevliga gångarter och de är mycket lyhörda när välutbildade. Även denna ras nästan försvunnit när hästarna började ersättas av bilar, flera uppfödare lyckligtvis räddade Hackney från utrotning, inse att dessa pråliga och vackra hästar kan komma i efterfrågan igen.

  • Utvecklingen av Hackney rasen började när en önskan om en robust ridhäst uppstod i England i det 14th århundradet.