Vad är kapning?

May 20

Spoofing är, generellt, agera av en person som låtsas vara någon annan, oftast i ett försök att lura någon eller på annat sätt begår antingen bedrägliga eller ganska sabotage. Ordet "parodi" används ofta i underhållning att innebära en typ av media som använder imitation att parodiera annat program eller arbete av underhållning. I den meningen att den används i säkerhet och bedrägerier, dock spoofing används eftersom en person använder imitation att framstå som en annan person eller tjänst och få känslig information eller på annat sätt ha en fördel över ovetande offret.

Olika typer av spoofing hör de som nummerpresentation, e-post, och Uniform Resource Locator (URL). Nummerpresentation spoofing innebär användning av ett datorprogram för att skapa en felaktig identitet och telefonnummer som visas på en nummerpresentatör. Utvecklingen av nummerpresentation tillät människor att lätt se vem som ringer utan att behöva svara i telefon. Nummerpresentation spoofing tillåter en person att ringa ett samtal visas som om det kommer från någon eller någon annanstans. Program för nummerpresentation spoofing tillåter en användare att skriva in valfritt namn och telefonnummer som han eller hon vill och har det kommit upp på displayen på den mottagande personens nummerpresentation.

E-post spoofing är handlingen att skicka ett e-postmeddelande som visar en felaktig och felaktig "Från:" linje. Det innebär att någon tar emot ett e-post kan tro det har kommit från en person eller tjänst han eller hon vet, när det verkligen e kan komma från någon annanstans. Dessa typer av e-kapar används ofta som en del av en "phishing" system som också normalt innebär en viss tid av URL spoofing också.

URL spoofing är när en bedräglig, ofta skadlig, webbplats sätts upp som verkar vara en annan, legitim webbplats för att få känslig information. De falska webbplatser kan ibland användas för att installera virus eller trojaner i en användares dator, men oftare används för att ta emot information från en användare. Dessa typer av spoofing kan användas för att lansera en noggrannare attack.

Till exempel kan en angripare skicka en parodi mail begär omedelbara åtgärder från en person för att garantera säkerheten för hans eller hennes bankkonto. Personen följer sedan en länk i e-post som leder till en parodi URL som verkar vara den legitima webbplats för banken, men är det inte. Väl framme vid falsk webbadress kan användaren sedan in sitt användarnamn och lösenord för att komma till hans konto, då hemsidan har spelat in privat information, och kommer då ofta rapportera ett fel och omdirigera användaren tillbaka till legitima bank webbplats . Användaren har nu lämnat angriparen med sitt användarnamn och lösenord, vilket angriparen sedan kan använda för skadliga ändamål, såsom identitetsstöld och bankbedrägerier.

  • URL spoofing innebär en bedräglig webbsida maskerats som en legitim.
  • I de flesta fall är falska e-postmeddelanden skickas med robotprogram som är utformade för att skicka massutskick.
  • En form av spoofing innebär att visa ett falskt nummer på en mottagares nummerpresentatör.