Hur man använder QuickTime Player på din MacBook

May 24

QuickTime gör en värld av filmer, ljud, grafik och musik direkt tillgängliga för dig. När du öppnar en QuickTime-fil, skapar QuickTime Player ett nytt fönster för att visa det. Alla QuickTime Player fönster dela vissa gemensamma drag:

  • Nära, Minimera, och Zoom styr: Dessa tre kontroller visas högst upp till vänster i de flesta fönster i Mac OS X. Du förmodligen känner igen dem genom deras färger: rött, gult och grönt, respektive.
  • Ändra storlek handtag: Dra något hörn eller på sidan av QuickTime Player för att ändra storlek på sin film för uppspelning. Håll Skift medan du drar att bryta sig loss från begränsade storleksändring. Om dokumentet innehåller endast ljudmedier, växer fönstret eller krymper i en horisontell riktning när du ändra storlek på den.

    Varje storleksändring som du utför gör inga ändringar i den ursprungliga filen. QuickTime ger det för din bekvämlighet under uppspelning.

Även om vissa fönster funktioner är gemensamma för alla QuickTime Player fönster, många funktioner beror på vilken typ av media som du vill spela.

QuickTime Player Fönster funktioner baserade på Media
Fönsterfunktion Materialtyp som använder denna funktion
Play-knappen Alla tidsbaserade medier: filmer, ljud, animationer, och MIDI
Rewind knappen Alla tidsbaserade medier: filmer, ljud, animationer, och MIDI
SNABBSPOLNING Alla tidsbaserade medier: filmer, ljud, animationer, och MIDI
Tidslinje Alla tidsbaserade medier: filmer, ljud, animationer, och MIDI
Volymreglage Alla medier med ett eller flera ljudspår
Växla helskärm Alla filmer och animationer
Zoomknappar QTVR 3-D media
Rotera knappar QTVR 3-D media
Tyst Alla medier med ett eller flera ljudspår

För att göra ditt liv enklare, gör QuickTime en hel del arbete för dig bakom kulisserna varje gång att det öppnar en mediefil. Även om du kanske tror att det finns olika kombinationer av kontroller i QuickTime Player, är verkligheten den att de olika medie fönster är mer lika än de är olika.

Hur man använder QuickTime Player på din MacBook