Vad är Brilliantine?

May 24

Brilliantine är en glänsande tyg som besitter en lätt blåsig konsistens och används för allt från några klädesplagg till ett antal tygartiklar runt huset. Här är lite bakgrund om skapandet av briljantin, liksom några av de vanligaste tillämpningarna av tyget.

Med ett utseende som är mycket likt vävda alpacka fibrer, har briljantin sin bas i bomullstyg fibrer. Genomgår en varp process, är bomullen blandas därefter eller vävda in med mohair eller kamgarn tyg. Resultatet är att briljantin tyget har några av de bästa egenskaperna hos både bomull och kamgarn. Tillsammans med att vara ett lätt tyg som lätt tillåter luftcirkulation, har briljantin också förmågan att bibehålla sin form väldigt lätt, motstår rynkor och tar veck mycket väl.

På grund av den lätthet av briljantin tyg, liksom det faktum att det verkar kasta damm väldigt lätt, är briljantin ett perfekt val för idrotts- eller träna kläder, till exempel kör shorts, cykel redskap och baddräkter. Brilliantine håller upp mycket väl till en hel del slitage, tvätta lätt och vara redo för en annan användning omedelbart. Relativt billigt, briljantin används för att göra glänsande sportkläder som sträcker sig från jogging shorts till baseballjerseys.

Brilliantine är också en favorit när det gäller att utforma kostymer för scenkonst. Den glansiga tyget fångar ögat under lamporna, samt att låta den utövande vara relativt bekväm under dessa varma scenbelysningen. Eftersom materialet håller sin form så bra, är det mycket lättare för en garderob avdelning för att hålla kläderna ser nya och fräscha, även om de används för utställningar varje dag.

Brilliantine kan även gå formell ibland. Anställd som en lätt tyg som kan hänga bra på kroppen, är briljantin ett perfekt val för ladiesâ € formella festkläder. Brilliantine kan användas för att skapa enkla slida klänningar av något mer genomarbetade, och fortfarande vara tillräckligt svalt för bäraren att njuta själv. Materialet gör också attraktiva ändå lätta wraps som kan vara precis tillräckligt för att hantera en våren eller hösten kyla i luften.

Som en mångsidig tyg alternativ som kan gå från en morgon kör till en kväll på scenen, är briljantin ett utmärkt val när du vill få mycket slitage från dina kläder poster och fortfarande har dem ser nya under en lång tid. För en kombination av fantastiska utseende och bekväm användning, kan få tyg alternativ konkurrera med briljantin.

  • Brilliantine kan användas för att skapa enkla slida klänningar.