Vad är rörlig Hyllsystem?

April 30

Movable hyllor hänvisar ofta till någon form av hyllor som är lätt att flytta, även om det sätt på vilket en sådan hyllor kan flyttas kan variera en hel del. I en mening kan denna hyllor vara någon typ som kan flyttas lätt när den är tom, till exempel en bokhylla eller annan möbel. Andra sådana hyllor, kan dock vara rörliga medan fylld med pappersarbete, böcker eller andra föremål. Movable hyllor av detta slag skulle kunna omfatta små hyllor på hjul, ungefär som en hjulförsedd vagn med hyllor, eller större hyllor rack som finns på en skena och kan endast flyttas inom ett givet utrymme.

Även kallad mobil hyllor, rörliga hyllor kan hänvisa till bara om någon typ av hyllor som kan flyttas från en plats till en annan. Som en allmän term, kan det syfta på möbler som används som hyllor, såsom bokhyllor, som lätt kan flyttas när den är tom på böcker eller andra föremål. Detta skulle vara i motsats till hyllor som permanent är konstruerad som en del av ett rum eller ett område, liksom improviserad hyllor som kan bestå av slumpmässiga objekten staplade ovanpå varandra.

Flyttbar hyllor, dock hänvisar ofta till mer specifika typer av hyllor som inte bara kan flyttas samtidigt tomt, men kan också flyttas medan fullt. Denna typ av hyllor kan användas på en rad olika sätt och finns ofta i arbets kontor, bostäder, lagerutrymmen och arkivering centra för företag och verksamheter. Movable hyllor av detta slag skulle kunna omfatta små vagnar eller vagnar som består av hyllor och andra förvaringsutrymmen på hjul, som lätt kan flyttas från ett rum till ett annat. Denna typ av lös hyllor är ofta perfekt för att flytta filer och böcker lätt, till exempel i kontor och bibliotek.

Det finns också större former av rörliga hyllor som kan användas för mer permanent lagring som drar nytta av en mindre mängd utrymme. Denna typ av hyllor kan innehålla stora hyllor, liknande bok fall, som rymmer många böcker och filer och är på spår som tillåter dem att röra sig fram och tillbaka. Ett större antal hyllor skulle ligga i en enda utrymme att använda denna typ av system, eftersom de kan flyttas för att tillåta åtkomst till någon hylla vid en viss tidpunkt. Movable hyllor av detta slag kan också innefatta roterande hyllor som kan flyttas runt en central punkt, som liknar en stor, horisontellt roterande fil.