Vad är skillnaden mellan Markiser och Skärmtak?

October 25

Den största skillnaden mellan markiser och skärmtak är att en markis är vanligtvis fäst vid utsidan av en byggnad, medan en baldakin kan stå fritt. Ett kapell är nästan alltid används för att täcka ett område där människor samlas eller koppla, såsom en uteplats eller en del av en gård. En markis kan göra samma sak om det sträcker sig ut över en veranda eller innergården. En viktig skillnad med markiser är att de även kan användas för att erbjuda skydd eller skugga nära ingångar till byggnader. En viktig likhet mellan markiser och kapell är att de är ofta gjorda av liknande material som är ganska tålig och kan stå upp till en betydande mängd vått väder och skarpt solljus.

Det finns en viss crossover i definitionerna av markiser och skärmtak. Ibland kan en mycket lång markis som sträcker sig från sidan av en byggnad kallas en baldakin. Detta är särskilt sant om markisen ansluter till byggnaden på den ena sidan och ansluter till stöd på de andra. En markis kan också kallas en baldakin om den täcker ett område där människor tar ofta sin fritid. En fristående kapell, dock sällan kallas en markis.

En annan viktig skillnad mellan markiser och kapell är att medan de flesta skärmtak kan demonteras och förvaras när de inte används, är markiser ofta anslutna till sina bärande konstruktioner på ett mer permanent sätt. En markis som täcker trottoaren mellan trottoaren och ingången till ett hyreshus hålls på plats nästan hela tiden. Denna typ av markis kan endast flyttas när den är installerad och när den ersätts. Det finns kapell, dock som är ganska mobil och används för att skapa skuggiga områden på stranden, i parken, och vid utomhusevenemang.

Det finns några markiser att även stilla i termer av deras rigg, kan flyttas för att erbjuda olika nivåer av nyans. En utdragbar markis är en typ av markis som kan återkallas eller förlängas över en uteplats. Dessa typer av markiser är särskilt populär som beläggningar för uteservering områden och bostadsområden uteplatser och däck. Medan markiser och kapell erbjuder samma typer av förmåner, den största skillnaden mellan de två har att göra med deras design och de sätt på vilka de ansluter till andra strukturer.