Vad är Aerial Yoga?

February 20

Aerial yoga innebär praktisera yoga ställningar i luften genom att avbryta det organ eller delar av kroppen i en mjuk, tyg trapets som hänger nära marken, som är täckt av yogamattor för säkerhet. Nybörjare tränar antenn yoga start genom att öva ställningar på golvet och med hjälp av yoga trapets, gradvis avancera till poser som kräver hela kroppen fjädring några inches från golvet. Yoga i luften kan hjälpa eleverna att uppnå avancerade yogaställningar snabbare ännu säkert med hjälp av tyget trapets att hjälpa till med korrekt positionering och naturlig dekompression av kroppen.

Michelle Dortignac, grundaren av denna typ av yoga, är både en yogalärare och en professionell i luftakrobatik. Det är där hon får sin inspiration till flygbilder yoga tekniker och metoder. Hon började undervisa klasser av denna hybrid yoga i 2006 i New York City.

I en typisk antenn yogapass, leder en certifierad yogainstruktör studenter genom yogaställningar på golvet och med stöd av tyget trapets. Den långa tyget hänger från taket som en hängmatta och är gjord av samma material som används i flyg- gymnastik eller cirkusen. Med tiden lär sig eleverna att använda tyget trapets till fullo stödja hela sin kroppsvikt i vissa yogaställningar. Den gradvisa utvecklingen gör att även nybörjare att dra nytta eftersom de får förtroende för att använda och lita tyget trapets. Klasserna är ofta lekfull och rolig, och eleverna kan behöva dela yoga trapetser, främja en anda av sorglöshet och vänlighet.

I motsats till vanliga yoga på golvet där kroppen uppvisar spänning mot gravitationskraften, yoga i luft släpper kroppen spänningar. Eleverna har möjlighet att naturligt uppnå rätt kropps positionering och inriktning genom uträtning av ryggraden och axlar. Gravitationskraften, när kroppen är i en hängande ställning, packar naturligtvis ryggraden och kroppen samtidigt främja känslan av att släppa taget, essensen av yoga andlighet.

Studenter i antenn yoga kan öka flexibiliteten och stärka musklerna utan att anstränga dem. Använda tyget trapets också tillåter eleverna att uppnå ställningar eller fördjupa sträckor på ett sätt som de wouldnâ € t kunna på egen hand. Till exempel kan yoga trapets öka dra av höfterna uppåt i nedåtvända hund eller Adho mukha svansana, en pose där kroppen skapar en triangel med golvet.

  • Aerial yoga innehåller inslag av gymnastik.
  • Aerialists är typiskt också utbildade gymnaster och akrobater.