Vad är en hydraulisk Transmission?

February 14

En hydraulisk transmission använder en hydraulisk pump för att driva vätska genom uppsättningar av kolvar och tvätta plattor som varierar mängden vätska skjuts förbi dem. Ju snabbare vätskan trycks förbi kolvarna kommer fortare fordonet går. Detta fungerar ungefär som en elmotor där mer el trycks genom borstarna kommer snabbare motorn går. Transmissionen använder motorn för att driva sin pump och därigenom driva den hydrauliska vätskan genom transmissionen.

När vätskan trycks förbi kolvarna i en hydraulisk transmission, orsakar det kolvarna att snurra. Eftersom kolvarna är fäst vid en räfflad axel, framdriva de fordonet framåt när kolvarna snurra. Ju snabbare den hydrauliska transmissionen tillåter kolvarna att snurra, desto större hastighet genereras av transmissionen. Som kolvarna minska flödet av fluiden, saktar den hydrauliska transmissionen fordonet ungefär som det vatten som strömmar över paddlama av en ström drivs vattenhjul.

När tvättplattorna är placerade vinkelrätt mot kolvarna, kan hydraulvätska inte strömma förbi kolvarna. Detta stoppar hydraulisk transmission på plats och fordonet effektivt parkerat. Genom att placera diskplattorna förbi vinkelrät position av kolvarna, driver den hydrauliska transmissionen med en effektiv växel funktion. Detta hjälper bilen att färdas snabbare samtidigt spilla mindre energi.

För att fluiden att driva den hydrauliska kraftöverföring måste kolvarna drivas i rörelse av trycket från pumpen. Pumpen drivs av en motor som kan vara el- eller petroleumbaserade strömförande. När fluiden har drivit kolvarna nedåt på deras kraftslag, är fluiden pressas tillbaka ut ur sändningen på uppåtslaget. Denna cykel för att trycka ner och tömma upp är kraftcykeln för hydraulisk kraftöverföring.

Hydrauliska transmissioner har hittat en välkommen hem i terränggående fordon som terrängfordon (ATV). Denna typ av smidig operativsystem drivsystem är perfekt för obruten kraft tillämpning i mjuk eller ojämn terräng. Den nivå av respons är sådan att en nybörjare rider kan driva ett sådant fordon på mindre än perfekta förhållanden med lätthet. Detta drivsystem har visat sig i alla typer av förhållanden och utan allvarliga underhållsfrågor. En förändring av filter vid rätt intervall är i princip lika enkelt som det blir. I båda två- och fyrhjulsdrift applikationer, erbjuder den hydrauliska transmissionen toppklass pålitlighet.

  • En hydraulisk transmission kan hjälpa en nybörjare ryttare att enkelt manövrera en ATV på mindre än perfekta förhållanden.
  • I de flesta bilar och lastbilar, har överföringssystemet ett fast antal växlar som kan användas vid olika hastigheter.