Vilka är de olika typerna av Vegetariskt Dessert?

September 25

Lyckligtvis för vegetarianer, de flesta desserter redan är lämpliga för sin kost. Glass, tårta, paj, kakor, och de flesta söta bakverk görs utan användning av kött, fågel eller fisk. Dessa rätter görs i första hand med mjöl, ägg, mjölk, socker, frukt och godis, som alla är acceptabla inom parametrarna för en vegetarisk kost. Därför är vegetarian dessert ganska lätt att komma med.

De enda desserter som vegetarianer har oftast att vara försiktig med är de som görs med gelatin. Gelatin, som används för att göra Jell-O och andra desserter, görs från ben, senor och hud av djur. Av detta skäl, är gelatin inte lämplig för vegetarianer. Det finns ett antal vegetabiliska produkter som kan användas för att ersätta gelatin. Agar-agar, till exempel, är en produkt tillverkad av tång som kan användas som ett substitut för gelatin.

Gelatin används också ibland som ett förtjockningsmedel i mejeriprodukter såsom gräddfil. Även gräddfil göras utan gelatin är acceptabel för konsumtion av vegetarianer, är gräddfil förtjockad med gelatin inte. Vissa bakade varor såsom tårtor och pajer kräver gräddfil; Därför, för dessa godsaker som ska göras på ett sätt som är lämpligt för vegetarianer, måste de göras med gräddfil som inte innehåller någon gelatin.

Många traditionella recept för pajskalet uppmaning till ister, som har blivit animaliskt fett. Varje produkt som tillverkas med ister är inte lämplig för vegetarianer. För att göra en paj som vegetarian dessert, måste recepten ändras så att de görs utan denna ingrediens. Som ister är mindre vanliga än den brukade vara, är det oftast inte svårt för någon som försöker att baka en paj för en vegetarisk efterrätt.

Det är viktigt att notera att många efterrätter som är lämpliga för vegetarianer är inte lämpliga för veganer. Detta beror på att veganer är begränsade till livsmedel som framställts utan någon form av djur produkter, inklusive mejeri. Vissa veganer avstår även från att konsumera honung eftersom det är en produkt som kommer från bin. Medan glass och choklad tårta med mejeriprodukter är bara bra för vegetarianer att äta, kan de inte konsumeras av veganer.

Det finns en sorts vegetarisk efterrätt som också är nästan alltid lämplig för veganer. Denna dessert är sorbet. Sorbet sker vanligtvis helt enkelt med frukt, socker och vatten. Denna vegetariska dessert är helt fri från alla typer av animalisk produkt vilket innebär att den även kan betraktas som en vegan efterrätt.

  • Eventuella bakade varor som innehåller gräddfil kan innehålla gelatin.
  • Agar är ett bra substitut för gelatin, som är gjord med animaliska produkter.
  • Kokosmjölk, som kan användas i vegetariska desserter, är ett alternativ till komjölk.
  • Många traditionella pajskalet recept kräver ister, fett olämpliga för vegetarianer.
  • Coconut kan användas i vegetarisk vänliga desserter.
  • Choklad är en populär öken som görs utan animaliska biprodukter.