Vad är Plywood Trall?

February 19

Plywood, en produkt tillverkad genom limning ett antal tunna skikt av trä tillsammans, är ett billigt och bekvämt material som ofta används som en bas för andra material. De två vanligaste områdena i byggprojekt där plywood trall används är taket däck och undergolv däck. Plywood PRYDNAD fästs takstolar eller bjälklag för att ge ett underlag för andra material som takplattor, färdiga golv etc.

Det finns många typer av plywood trädäck. Barr plywood består av mellan tre och fem lager och säljs i ark som mäter 4 av 8 fot (1,2 av 2,4 m). Denna typ av plywood trädäck är vanligen används för taktäckning vid en tjocklek av 5/8 tum (15,87 mm).

Plywood trall som används som ett undergolv har typiskt en tjocklek av 3/4 tum (19,05 mm). Det är också en vanlig praxis att använda spontade plywood, en typ som går med på dess sömmar, för golvtillämpningar. Det minskar rörelse mellan de två delarna, vilket ger en stabil yta som avslutar golv kan fästas.

Flera fördelar lämnades av uppfinningen av plywood trall och mantlar. Dessa är ökad bygghastigheten; en enhetlig produkt som är lätt tillgänglig i hela världen; och en stark, slitstarkt material som är lämpliga för många användningar. Tillverkningen av plywood minskas drastiskt mängden avfall som skapas och som en mer effektiv metod kontra skär mantlar och trädäck ur stockar.

Plywood tillverkas genom att limma en uppsättning antal skikt, eller pålar, träfaner tillsammans med speciella lim. Antalet pålar kommer att variera för att passa olika krav på hållfasthet. De väderbeständighet hos lim som används för att binda pålar tillsammans avgör om plywood är exteriör eller interiör hölje.

Marinplywood behandlas med en speciell tillsats som gör den resistent mot röta i områden med hög fuktighet. Denna egenskap gör plywood idealisk för användning som golv trall i båtar och andra typer av vattenskotrar. Tryckimpregnerat plywood liknar marinplywood som är specialbehandlad för att stå emot röta och vattenskador. Den plywood ska ligga i blöt under högt tryck i en blandning av kemikalier, vilket ger det väder, röta och insektståliga egenskaper.

Plywood är graderad enligt mängden av defekter som förekommer i materialet. Vanliga fel inkluderar knop, sprickor och ojämna ytor som skapats under dess tillverkning. Plywood produceras också med en finish grade sida eller sidor. Olika länder har sina egna betygsskalor med de två vanligaste är British Standard (BS) eller American Standard (ASTM). Detta är fördelaktigt för konsumenterna att hjälpa dem att välja rätt kvalitet av plywood för sitt projekt.

  • De två vanligaste områdena i byggprojekt där plywood trall används är taket däck och undergolv däck.
  • Högar av plywoodskivor.