Är det säkert att ta Ginseng under graviditeten?

April 13

De flesta läkare råda patienten att inte ta ginseng under graviditet, eftersom vissa studier tyder på att det kan leda till fosterskador. Ytterligare studier kommer att behövas för att avgöra om detta är en risk för mödrar och deras barn, och att räkna ut vilka typer av defekter kan resultera från att ta detta tillägg. Det är särskilt viktigt att kvinnor undviker ginseng under de första månaderna av graviditeten, eftersom det är då de viktigaste delarna av fosterutveckling sker.

Ginseng är ett supplement som ofta tippad som bra för minnet, energi och mental fokus. Även om det kan finnas studier som täcker upp dessa påståenden, har mycket få naturläkemedel testats på säkerhet och effektivitet. Detta håller dubbelt sant för gravida kvinnor. Det kan vara en viss tid innan effekterna av att ta ginseng under graviditet är fullt upptäcks, eftersom gravida kvinnor inte vanligtvis arbetar med säkerhetsstudier på grund av de potentiella riskerna för sina barn. I allmänhet kommer läkarna råda en kvinna mot ta något som inte har bestämts säkra under graviditeten, såvida det ämnet behövs av hälsoskäl.

Vid bestämning vilka läkemedel eller kosttillskott har garanti för en gravid kvinna är riskerna och fördelarna med båda scenarierna brukar vägas. Till exempel, om en gravid kvinna är diagnosen en infektion, är det mer riskfyllda för infektionen att få fortsätta än det är att använda antibiotika mediciner. När det kommer till växtbaserade kosttillskott, brukar inte vara avgörande för moderns hälsa användning av örter som ginseng under graviditet. Det gör att undvika det under denna tid mycket mer genomförbart för de flesta kvinnor.

Det är viktigt för kvinnor att komma ihåg att alla naturliga kosttillskott och korrigerande åtgärder är inte nödvändigtvis något säkrare än faktiska mediciner. Dessutom är de flesta kosttillskott som inte styrs av samma strikta riktlinjer och krav som läkemedel är för säkerhet och effektivitet. Medan många örter har studerats oberoende av dessa myndighetskrav, tills de har visat att ett visst läkemedel är helt säkra under graviditeten, är det oftast bäst att undvika dem.

De som överväger att ta ginseng under graviditet bör tala med en läkare, apotekare, eller naturlig läkarbesök. Det finns ingen definitiv bevis som den skrivande stund att ta ginseng under graviditet är farligt, det är också onödigt. Den som har speciella symptom som ginseng kan vara till nytta bör tala med en läkare för att fråga om säkra behandlingsalternativ.

  • Ginseng rot har använts för medicinska ändamål för tusentals eller år, men läkare råda ibland gravida kvinnor att inte ta ginseng.
  • En gravid kvinna bör alltid rådfråga henne förlossningsläkare innan du dricker ginseng eller någon annan ört.