Vilka är de bästa metoderna för att bevattna Grass?

August 8

Vattning gräs är mycket mer komplicerat än det verkar. Medan de flesta husägare inte vill använda för mycket vatten, försumma att använda en effektiv mängd vatten kan vara lika skadligt. Som en allmän tumregel, måste gräs vattnas varje vecka. Den mest effektiva metoden för att vatten gräs beror på vilken typ av gräs som du har.

Varmt väder gräs kräver ofta mer vatten än kallt väder gräs. Den ständigt populära Bermuda gräs kommer snabbt bruna under de varma sommarmånaderna om det inte vattnas regelbundet. Den bästa typen av gräs att välja är ett gräs som kommer att frodas i just din klimat. Medan några heta väder gräs kan se bra, dessa typer tenderar att vara petiga. Om du inte är villig att spendera en stor del av tiden, och pengar, på din gräsmatta, välj ett gräs som växer naturligt i din geografiska plats.

I huvudsak kommer någon typ av vattning metod fungerar för alla gräsmattor. Oavsett om du väljer att använda en sprinkler eller ett bevattningssystem är upp till dig och din budget, men det viktigaste att komma ihåg är att hålla sig till en rutin. Vattning gräset är ständigt mycket bättre än vattna det periodvis.

Också uppmärksamma den typ av jord som du har. Vissa jordarter behåller vatten mycket bättre än andra, så det här är något att ha i åtanke om du planterar nya gräset. De flesta experter är överens om att lerjord är den bästa typ av mark som ska användas. När du börjar att vattna din gräsmatta, försöka komma ihåg att inte lägga för mycket vatten på en gång. Översvämning din gräsmatta med vatten kommer helt enkelt att orsaka överflödigt vatten rinna av på ditt gräs.

Merparten av tiden, kan vattning gräs lätt bli en del av din vecka hem underhåll rutin. Om gräset verkar brunt, böjt, eller om dina fotspår inte försvinner när du går på ditt gräs, då är det dags att vattna din gräsmatta. Annars hålla sig till en regelbunden vattning rutin, och se till att ditt gräs vattnas när du är borta.

Lawn sprinkler är idealiska när de är knutna till en timer som automatiskt vattnar din gräs vid en viss tid varje dag. På samma sätt kommer en i-marken gräsmatta bevattningssystem bevisar lätt när det kommer till vattning gräs, även om detta är ett kostsamt alternativ. Vattning gräs med en slang är inte lika effektivt som en sprinkler eller bevattningssystem, även om denna metod fungerar om vattnet är noggrant fördelat.

  • Gräs på en gräsmatta.
  • Många väljer sprinklers att vattna sin gräs.