Vad är en unipolär motor?

December 16

En unipolär motor är en av flera olika typer av små motorer som utnyttjas i ett antal små enheter. En av de vanligaste tillämpningarna av denna likström (DC) elmotor är för tillverkning av bärbara musikspelare, t.ex. kassettbandspelare. Konfigurationen av motorn innefattar användning av ett magnetiskt band eller en remsa som omfattar den inre delen av själva motorn, med en pol i designen vänd utåt, och en andra en inåt. Medan motor designen faktiskt inkluderar två poler, endast en av polerna faktiskt har en effekt på motoriska funktioner, därav hänvisningen till motorn är unipolär i naturen.

Med vad som är känt som en unipolär stegmotor, de magnetiska banden svarar på förflyttning av det magnetiska fältet, vilket tillåter motorn att styra ett antal funktioner med lätthet. Till exempel med en kassettbandspelare, gör funktionen av unipolär motor det möjligt att styra framåt och omspolning funktioner, säkerställer magnetbandet går framåt med en uppmätt hastighet för att säkerställa korrekt ljudkvalitet och produktion, och i allmänhet se till att enheten fungerar som det ska. Vid användning i andra anordningar, noggrann manipulation av det magnetiska fältet hjälper till att säkerställa en effektiv funktion med liten eller ingen att tjänsten avbryts.

En del av konstruktionen av en unipolär motor kommer ofta att inbegripa vad som kallas en mikrokontroller. Denna särskilda komponent bidrar till att säkerställa en korrekt funktion av olika funktioner som finns på enheten genom att utlösa det rätta svaret. Detta innebär att om användaren av en kassettbandspelare önskar använda posten funktionen kan detta hanteras genom att trycka på en kombination av de spela in och spela tangenter på vissa modeller, eller endast nyckelinformationen på andra. Regulatorn kommer att arbeta tillsammans med andra element i motorn för att föra bandet i jämn takt, fånga ljudet, och gör det möjligt att skapa en mer eller mindre permanent register på magnetband. Regulatorn hjälper också till att stödja sådana funktioner som snabbspolning framåt och bakåt av bandet, stoppa förväg och starta spela funktionen när så önskas.

En av de främsta fördelarna med den unipolära motorn är enkelheten i konstruktionen. Medan effektiva, är inte svårt att skapa denna typ av motor och är faktiskt mycket billigt. Dessa två funktioner har gjort det möjligt att använda den unipolära motor design i ett antal mindre enheter och låta tillverkarna att producera varor som kan säljas till överkomliga priser. Detta i sin tur innebär att konsumenterna kan njuta av god service från dessa budget prissatta enheter utan att behöva spendera en hel del pengar.

  • Unipolära motorer bidra till att säkerställa korrekt funktion av funktionen rekord på kassettbandspelare.
  • Unipolor motorer är likströmsmotorer.