Vad Är Dairy-Free Ost?

April 18

Mejeri fria ost är en ost alternativ som inte innehåller några mjölk eller mjölkprodukter. Det allmänt marknadsförs mot personer som ansluter sig till en vegansk kost, vilket förbjuder intag av animaliska produkter, och för att människor som lider av laktosintolerans. Även mejeri-fri ost erbjuder också några hälsofördelar, bland annat lägre fetthalt, en del människor tycker att det är svårt att laga mat med det på grund av dess konsistens. För andra är det ett perfekt substitut som är nästan identisk med vanlig ost.

Vegan ostsubstitut har vissa positiva hälsoeffekter. De är oftast lägre i fett än mjölk ostar, även om deras fetthalt är inte alltid lägre än för magra versioner av vanlig ost. Mejeri fria ost brukar också är fri från kolesterol, vilket gör det hälsosammare för hjärtat, och högt i sojaprotein. Även vanlig ost har fördelen av naturligt förekommande kalcium, tillverkare lägger ofta kalcium till mejerifria produkter såsom ost att öka sin hälsa innehåll.

För människor som är på en laktosfri diet eller som äter bara mejerifria livsmedel av andra skäl, kan mejeri-fri ost vara en välkommen syn i mataffären. Människor som är laktosintoleranta kan inte smälta laktos, vilket är sockret som finns i mjölk och mjölkprodukter. Som ett resultat, kan de lider av symtom som inkluderar uppsvälldhet, diarré, magsmärtor och illamående. Mejeri fria ost ger dem möjlighet att ta med ost i sin kost utan att oroa lida fysiskt. Likaså mejerifria livsmedel tillåter veganer att njuta osten när deras strikt diet annars skulle förbjuda det.

Matlagning med mjölkfria ost är mycket lik använder vanlig ost, med några få undantag. Mejeri fria ost finns i många varianter, inklusive cheddar, mozzarella, Monterrey Jack och schweizare. Detta möjliggör ett brett utbud av livsmedel som ska tillagas, inklusive ost smörgåsar, lasagne och pizza.

Vissa märken av mejeri-fri ost smälter inte med samma konsistens som mejeri ost. Det kan vara till hjälp för kocken att riva osten innan du försöker smälta det. Andra varumärken smälter precis som vanlig ost gör.

Många mjölkfria ostar innehåller kasein, ett mjölkprotein som hjälper stärka ostens smak. Inkluderandet av kasein i laktosfri ost är kontroversiell eftersom det inte är en strikt vegan ingrediens, även om det är vegetariskt. Vissa konsumenter som håller sig till ett mejeri-fri kost äter endast alternativa ostar som är kasein-fri. Kasein är alltid med på listan över ingredienser, så shoppare som berörs om dess närvaro kan kontrollera om en ost som saluförs som mejerifria innehåller det.

  • Många människor har allergier och känslighet för mejeriprodukter eller undvika dem av etiska skäl.
  • Mejerifritt ostsmakämnen inkluderar Monterey Jack.