Vad Är Shin Muscle?

April 22

Den shin muskeln, även kallad den främre tibial muskel, är avgörande för det dagliga promenader och stående, samt mer krävande aktiviteter. Den kontrollerar balans samt fot och tå rörlighet. Detta är den mest aktiva muskeln när man kör och därför också är den mest skadade.

Skenbensmuskeln är det som gör upp den köttiga delen av utsidan av skenbenet, också kallat tibia. Det kan vanligtvis setts när den böjs från framsidan av underbenet. Det har sitt ursprung på den övre halvan av de laterala och främre ytor på smalbenet och laterala skenbens Condyle. Muskeln är fäst tibialis anterior senan och är insatt i den Inre kilformade benet och första metatarsalen ben av foten.

Den djupa peroneusnerven ansluter shin muskeln till det centrala nervsystemet. Blod bärs till detta och andra muskler i underbenet av den främre tibial artären. Den syresatt blod utförs sedan från musklerna tillbaka till hjärtat för filtrering av de främre skenbens ådror.

Den shin muskeln har några olika funktioner. Det tjänar till att stabilisera benen när man står eller förbereder sig för att sparka en boll. Denna muskel kan också invertera foten, när foten förflyttas i sidled från vristen mot den motsatta foten. Det kan också dorsiflex foten och ankeln, när tårna pekar uppåt mot kroppen. Muskeln används i vardagliga aktiviteter såsom promenader, löpning, och stående.

Shin smärta är mycket vanligt. Nästan varje idrottsman har lidit shin smärta minst en gång i sitt liv. Majoriteten av skenbens smärtan beror på överanvändning av skenbensmuskeln och senor. Det kan vara överanvändning i allmänhet eller överanvändning utan korrekt värmer upp muskeln. Shin spjälor, stukningar och stammar är de vanligaste orsakerna till shin smärta.

Shin spjälor är en typ av överanvändning skada som påverkar shin muskeln. Det är oklart vad den exakta orsaken till benskydd spjälor är. De verkar vara ett resultat av inflammation i muskelvävnad till följd av skador på senor fästa vid tibia. Shin splint symtom är en molande värk på framsidan av underbenet bredvid smalbenet. Vanligtvis området smärta är ca 4 till 6 inches (10 till 15 cm) lång. En plötslig ökning i intensiteten av övningen är det primära utlösande av benskydd spjälor.

Shin skadeförebyggande är avgörande för att hålla sig frisk och upprätthålla en regelbunden motion rutin. Den shin muskeln är den mest aktiva muskeln när man går eller springer, och så är det också det mest benägna att skada och trötthet. Stretching muskeln innan ett träningspass kan förebygga skador genom att ordentligt värma upp muskeln att förbereda den för handling. Shin övningar är ett annat bra sätt att se till smalbenen förbli starkt.

Utövar smalbenet muskler regelbundet kan förhindra trötthet och skador och förbereda muskeln för ökad träning rutiner. Shin övningar bör göras efter en 10-minuters uppvärmning innan promenader eller jogging. Det finns en mängd olika shin övningar tillgängliga online med steg-för-steg-instruktioner. En professionell tränare kan också ge tips för benskydd övningar. Några av de vanligaste övningarna ingår hoppning, med hjälp av bollar på fötterna, samt hoppa och jogging.

  • Stretching smalbenet och nedre kroppen muskler innan ett träningspass kan förhindra skador.
  • Den shin muskelkontroll balans samt fot och tå rörlighet.
  • Den shin muskeln brukar skadas under övningar såsom löpning.
  • Värmer upp - till exempel genom att gå - kan bidra till att förebygga shin skador under ett träningspass.
  • Löpare kan vara benägna att shin spjälor.
  • Den shin muskeln ligger i underbenet.