Hur hittar området med korsningen mellan två polygoner

April 23

Geomaster på TI-84 grafräknare canâ € t finna arean av en polygon bildas av skärningen mellan två andra polygoner eftersom geomaster doesnâ € t vet att itâ € s där. För att få geomaster för att beräkna arean av genomskärningen måste du använda geomaster att definiera polygonen som bildas av denna korsning.

För att göra detta måste du först hitta skärningspunkterna av sidorna av de ursprungliga två polygoner. Och då du använder dessa punkter för att få geomaster att definiera polygonen bildas av skärningen. Men det är inte så lätt som det verkar eftersom geomaster inte kan finna skärningspunkterna mellan två polygoner.

  1. Använd Segmentverktyget ([GRAPH] [FÖNSTER] [3]) för att konstruera segment över de korsande sidorna av polygonerna.

    Hur hittar området med korsningen mellan två polygoner

  2. Använd Skärningsverktyget ([GRAPH] [FÖNSTER] [ALPHA] [PRGM]) för att finna skärningspunkterna av segmenten konstruerats i steg 1.
  3. Använd Polynomial verktyget ([GRAPH] [FÖNSTER] [6]) för att konstruera polygonen som bildas genom skärningen av de ursprungliga polygoner.
  4. Använd ytverktyget ([GRAPH] [ZOOM] [2]) för att beräkna arean av polygonen som bildas genom skärningen av de ursprungliga polygoner.