Vad är Trolling Motors?

February 26

Stora båtmotorer kan ibland skrämma fisken bort innan båten får även inom fiske avstånd. För dessa situationer, det finns speciella typer av utombordsmotorer som kallas trollingmotorer. Liten och tyst, trollingmotorer tillåter båtar att långsamt och tyst gå genom vattnet utan att skrämma bort bytet.

Trolling tur hänvisar till en båt som rör sig genom vattnet med låg hastighet med en agnade linje släp bakifrån. Detta gör att bete för att "simma" genom vattnet och verkar mer levande. Denna teknik kan tillämpas på många olika typer av fisk såsom Bass, lax och öring. Medan stora båtar med bensindrivna motorer kan trolla, är en trollingmotor vanligtvis små, och eldrivna.

Fördelen med elektrisk kraft är viktigt eftersom det begränsar brus utgången på båten. När cruising genom en lugn sjö, blir den virtuella tystnad en elektrisk trollingmotor ännu tydligare. Men som med allt annat, det finns en avvägning. Trollingmotorer ger mycket mindre ström och varvtal än sina gasdrivna kusiner. Som ett resultat, kan det ibland vara svårt att styra vattenfarkost med en liten trolling motor.

Som regel de flesta experter tror att den mest kraftfulla motorn inom anledning och budget är den bästa att köpa. På så sätt kommer det att ge tillräckligt med ström om vädret blir dåligt och vattnet blir hackig och svår att navigera. Den extra kraften kan verkligen löna sig.

I elmotorer, kommer kraften från batterier som i allmänhet finns i 12, 24 och 36 volt sorter. För båtar 16 fot och mindre, 12 volt är vanligen tillräcklig, men för något större är det bäst att ha en högre spänning batteri. Mer spänning innebär mer makt, och glöm inte en backup om man misslyckas.

En unik funktion om trollingmotorer är valet mellan både fram fäste och bak montera modeller. Fördelen med en främre fäste motor är större kontroll och manövrerbarhet, liknande den fördelen av en framhjulsdriven bil. Ett annat val är den typ av kontroll. Trollingmotorer finns i både fot och hand styrmodeller. Handkontrollen modellerna ger bättre respons och frigöra utrymme på båten golvet eftersom det inte finns några extra fotpedaler eller kablar. Naturligtvis är nackdelen med att fiska med endast en hand. Foot kontroller, å andra sidan, frigöra händerna för fiske och till troll mer effektivt. Valet är upp till användaren att det bästa sättet att lugnt gå genom vattnet.