Vad är Online Sales and Marketing?

October 27

Online försäljning och marknadsföring är användningen av Internet och andra elektroniska medier för att sälja och marknadsföra produkter och tjänster. Dessa marknadsförare använder en mängd olika webbplatser, sökmotorer, sociala medier och e-post för att ge information till potentiella köpare. Online försäljning och marknadsföring anses vara en billig format för att nå köpare, så många företag använder mediet för att bredda räckvidden av traditionella marknadsföringsprogram.

Marknadsföring och placeringsstrategier för online-försäljning och marknadsföring varierar från bolag och produkt; Men de verktyg varje företag använder är i grunden desamma. Vissa företag väljer att bryta sina potentiella köpare i segment och marknads till varje segment i enlighet därmed. Dessa segment kan brytas ned för online-försäljning och marknadsföring i de som kommer att kontaktas på en en-på-en grund, som närmade sig på en nisch basis, och de närmade på geografisk basis. Varje företag får segmentet sin marknad på ett sätt som bäst passar dess produkter och tjänster.

Generellt är sökmotorn som används för direktförsäljning, där fokus ligger på en en-på-en grund. Detta ger bolaget möjlighet att ta den potentiella köparen en webbutik, företagets webbplats, eller företagets blogg att läsa mer om den specifika produkten. Online försäljning och marknadsföring med den här metoden når en viss uppsättning människor som söker en liknande produkt.

Nisch marknadsföring går efter en grupp människor som är intresserade av en viss produkt snarare än en generell produkt. Ett exempel på denna typ av online-försäljning och marknadsföring skulle fokusera på personer som vill kajak på sin semester kontra dem som vill semester nära havet. Som de potentiella köparna söka efter en destination, kan de söka efter havet kajakpaddling snarare än en strand semester. Företaget är mer sannolikt att göra en försäljning genom att fokusera direkt på de människor som vill använda sin produkt snarare än de som vill ha en mer generisk erbjudande.

Skillnaderna mellan tryck och drag teknik effekter det sätt på vilket varje företag gör sin online-försäljning och marknadsföring. Det finns verktyg tillgängliga som tillåter ett företag att driva information ut till potentiella köpare som använder Internet och bärbara handhållna enheter. Företag använder dessa verktyg när de vill driva uppgifter som liknar en annons på en TV. Dra teknik tillåter företag att lämna information sammanfattande nivå under en kampanj med en länk till en annan plats för att skaffa mer ingående information.

  • Online försäljning och marknadsförare använder sociala medier för att marknadsföra produkter.
  • Online försäljning och marknadsföring används för att sälja produkter och tjänster, såsom semesterorter.