Vad är en flexibel Circuit?

October 23

En flexibel krets avser en av de processer som används för att tillverka elektronik. I elektronisk tillverkning, det finns två primära typer av elektroniska komponenter: de tryckta kretskorten och flexibla kretskort. Tryckta kretskort är flera lager av kopparplåt laminerade till varandra för att bilda en styv plattform för ledningar komponent. Ett flexibelt kretskort är tillverkat av ett skikt av plast som polymid-film som kan köras med elektroniska flexibla kretsar.

Den främsta skillnaden är att kretskort, som inte kan böjas där flexibla kretskort kan böjas under användning och inte orsaka skada för componentry. De vanligaste användningsområdena för flexibla kretskort är i konsumentapplikationer såsom kameror och mobiltelefoner.

Kameror byggs i mindre och mindre paket. Konsumenten vill ha en kamera som är lätt och enkel att bära i en handväska eller ficka. Genom att använda tryckta flexibla kretsar, är tillverkaren kunna uppnå ett mycket litet paket som fortsätter att ha fler funktioner, såsom ytterligare minne och videofunktion.

Mobiltelefoner använder också en flexibel krets för att åstadkomma ett mindre paket för att möta konsumenternas efterfrågan. Känd som dynamisk ansökan, är den flexibla kretskort i en mobiltelefon faktiskt viks med varje användning i flip-telefon sorten. Kretsen löper hela längden av telefonen och när i användning är öppen så att personen kan ringa och prata. När samtalet är slut och telefonen inte används, är den flexibla kretsen viks nära inuti telefonens fallet.

Tryckta flexibla kretskort har också användning i industriella applikationer. Eftersom en böjlig krets kräver inte de många skikten som ett tryckt kretskort, kan den användas på platser där det inte finns tillräckligt spel för att passa ett tryckt kretskort. Några av de vanligaste användningsområdena för de smala flexibla kretsar är i solceller för satelliter.

Solceller används för att fånga solljus och omvandlar det till energi. Denna typ av energiomvandling, känd som solceller, kräver lätta material som kan användas om makten i satelliter. De flexibla kretsar är idealiska för denna applikation, eftersom de kan formas till vilken form som behövs och viks och förvaras när den inte används. Detta är särskilt användbart om bemannade rymdfärder där utrymmet är begränsat, men det behövs en betydande mängd energi för att stödja besättningens verksamhet.

  • Flexibla kretsar är vanliga i små hemelektronik som mobiltelefoner och kameror.
  • Solcell satelliter använder smala flexibla kretsar.