Så här loggar och Trace händelser med Junos OS

October 26

De loggning och spårning verksamhet Junos OS kan du ta reda på om händelser som inträffar i enheten - normal verksamhet, samt feltillstånd. För snabb upplösning, använd följande verktyg för att spåra och analysera händelseförloppet som leder till nätverks- eller enhetsfrågor:

  • System loggning: Genererar systemet loggmeddelanden (syslog meddelanden) för inspelning händelser som inträffar på enheten, inklusive hårdvara och processer i operativsystemet. Händelser inkluderar alla förändringar i systemet, oavsett om de är planerade, förväntas, eller indikera ett problem. Några exempel - bland de tusentals som kan namnges - är ett gränssnitt starta, logga misslyckande, eller hårdvarufel förhållanden.
  • Trace loggning (spårning alternativ): Ger ett stort antal variabler för att observera nätverks- och systemhändelser av protokolloperationer. Exempel är BGP tillståndsförändringar, graciösa omstart händelser, och även spårning SNMP verksamhet och statistik. Trace loggning är ett värdefullt verktyg när du behöver ta reda på vad som händer i en enhet som kör Junos.

För den mest effektiva felsökning, är det bra att ställa lämpliga traceoptions parametrarna i konfigurationen i förväg och lämna dem inaktiverad. Sedan, när du behöver dem, de är redo, och du kan snabbt börja ta reda på vad som händer.