Vad är det homeopatikum för håravfall?

October 28

Rättsmedel för gallring hår som är naturligt och icke-invasiv inkluderar aktuella tillämpningar av naturliga näringsämnen inklusive amla och limejuice, samt tillämpningar av råa ägg appliceras direkt på hårbotten. En annan homeopatiskt medel mot håravfall är en blandning av kokosolja och limejuice, vilket kan läggas till flytande tvål för att skapa ett schampo som vissa tror kan minska håravfall. Vissa homeopatiska utövare råda använder kokosmjölk eller kokosolja som en balsam som ska användas efter schamponering. Helst bör dessa balsam lämnas kvar på håret under cirka 15 minuter.

Några dagliga håravfall anses oundviklig och normalt för alla. Faktum är att människor tros strimla cirka 100 hårstrån per dag. Normalt kan varje individuell hår har en livslängd så länge som två år, vid vilken tid, vanligtvis bryter bort det eller lämnar axeln för att göra plats för nyare, friskare hår. När håravfall överskrider vad som är normalt och förväntat kan många människor söker medicinsk behandling, men andra kanske föredrar ett homeopatiskt medel mot håravfall.

Många naturliga behandlingar för håravfall innebär användning av amla olja eller frön. Amla är en typ av indisk krusbär och har använts i århundraden för att behandla hår och hårbottenbesvär. Den kan köpas på vissa mat men mer vanligt förekommande på hälsokostbutiker. Det finns många olika homeopatiska läkemedel för håravfall som inkluderar användningen av amla. Det kan kombineras med senapsolja, kokosnötolja, och limejuice och sedan appliceras direkt på hårbotten eller blandas med schampon.

En annan homeopatiskt medel mot håravfall innebär att göra en pasta av pepparfrön och olja, och massera in det i befintliga kala fläckar. En liknande pasta kan göras med hjälp av honung som bas ingrediens, sedan lägga till lite olivolja och kanel. Dessa pastor bör tillämpas på ett väl torkad hårbotten, och lämnades på under omkring 15 minuter, sköljdes därefter bort med hjälp av varmt vatten.

Det verkar finnas lite bevis som tyder på att något homeopatiskt medel mot håravfall är effektiv för alla. I många fall är håravfall orsakas av genetik och lite kan göras för att vända den. Men ibland är håravfall orsakas av underliggande hygienkrav, såsom vitaminbrist eller biverkningar av vissa recept droger. Ofta när det tillstånd som orsakar håravfall behandlas, hårväxt kommer ibland återupptas och eventuell skallighet kan själv korrigera.

  • Krusbär kan användas för att behandla håravfall.
  • En man med en kal fläck.
  • En man med gallring hår.
  • Homeopati för håravfall kanske inte är effektiv för alla.