Hur väljer jag det bästa Weaving böcker?

May 9

Välja de bästa väva böcker i slutändan beror på vilken typ av vävning du vill göra och din erfarenhet. Det finns många vävning böcker för nybörjaren genom erfarna eller avancerade vävare. Vävning böcker omfattar även olika metoder, från traditionella sätt att väva till moderna vävstolar. Böcker kan undervisa specifika projekt, eller beskriva många projekt för dekorativa eller funktionella vävda produkter. Välj först vad och hur du vill att väva, och det kommer att bli mycket lättare att hitta de bästa vävning böckerna.

Om det verkar som valet av böcker är förbryllande, kan det vara bra att bläddra vävning böcker på biblioteket eller en bokhandel. Eftersom de flesta vävning böcker är illustrerade, kommer att titta på de metoder, verktyg och färdiga produkter gör att välja enklare. En bok som innehåller gott om illustrationer kan vara till hjälp även för en erfaren vävare.

Vävning böcker finns tillgängliga för varje nivå av vävning erfarenhet. Böcker kan riktas mot den unga nybörjaren inklusive barn, eller mot en vuxen som tar upp vävning för första gången. Mängden tillgängligt tid och utrymme du har kan hjälpa dig att avgöra mellan böcker ägnas åt vävning som en hobby, eller de som omfattar planer för en hemma väveriet.

Vävning böcker finns också för de olika vävstolar som kan användas. Om du vill väva med en traditionell metod, kan du välja en vävning bok som fokuserar på backstrap metoden vävning, eller en bok som lär ut hur man gör och använder upprätt vävstol samband med Navajo vävning. Det finns många olika typer av vävstolar, från relativt små och enkla handdrivna bords vävstol, till många typer av fotpedal vävstolar. Det finns till och med böcker för vävning utan en vävstol alls. Vissa vävning böcker förklara olika typer av vävstolar, vilket är användbart om du inte har valt en vävstol än.

Projektorienterade vävning böcker gå igenom att göra valfritt antal produkter. Dessa sträcker sig från dekorativa mattor, användbara filtar och mycket mer. Andra böcker fokuserar på tyger och material. Ett grundligt komplett bok tar dig genom färgning och spinning om du vill lära dig dessa saker också. Böcker för nybörjare kommer att behandla andra verktyg som behövs beroende på metoden för vävning, och förklara terminologi som nybörjaren inte nödvändigtvis kommer att vara bekant med.

  • Bokhandlar kan har ett avsnitt om vävning.
  • Vissa vävning böckerna täcker hur man väver mönster med traditionella vävare som golv vävstolar.