Vad är en bil Axel?

May 11

Axeln håller huvuddelen av vikten på en bil och är en kritisk komponent i fordonet. En bil axeln är stången som förbinder de främre och bakre hjulen på bilen. Alla bilar har både fram- och bakaxlar, som ansvarar för att vrida hjulen när föraren accelererar bilen.

Axlar är vanligtvis olika för varje bil och drivlina ansökan. En bil axel är konstruerad för front-wheel-drive, bakhjulsdrivna, eller fyra-hjulsdrivna fordon. Varje typ av axel har en viss storlek och vikt lastkapacitet.

Bilen axeln förbinder hjul och däck till bilen. Axeln har långa lug dubbar på ena änden, som är monterade på hjul med muttrarna. Den motsatta änden av axeln ansluter till drivlinan av bilen och gör hjulen att snurra med motorn.

Utformningen av en bil axel kom från stridsvagnar användes i det antika Grekland. Dessa axlar tillät hjulen att vända när hästarna drog vagnen. Axeln höll också vikten av kupén. Denna konstruktion senare utvecklades till häst och barnvagnar, och slutligen bilar.

En framhjulsdriven bil har en bil axel som förbinder framhjulen till drivlina och motor. Denna konfiguration är unik för framhjulsdrivna fordon. Den framhjulsdrivna system ansluter motorn och transmissionen direkt till differentialväxlar på axeln av framhjulen.

En bakhjulsdrift har en standard bil axel som förbinder de bakre kugghjulen till överföring och drivaxel. Som drivaxeln vänder, orsakar det växlarna i den bakre änden för att vrida fordonets hjul. Detta använder växeldrivteknik, som använder sig av specifika utväxlingar att vrida hjulen på axeln.

Fyra-gånger-fyra fordon har en kuggväxel på både fram- och bakaxeln hos fordonet. Detta gör både fram- och bakhjulen vända med accelerationen av motorn. Detta komplex design gör den fyra-för-fyra axel en av de dyraste axlar att fixa.

Bil axlar har använts sedan början av bilens design och utveckling. Den första bilen hade en enkel fast axel som trimmad hjulen när bilen flyttas. Axeln håller vikten av kroppen och passagerarna och jämnt fördelas denna vikt genom chocker och strävor, vilka är anslutna till axeln och hjulen på bilen.

  • En bil axel kommer att vara olika beroende på om bilen är framhjulsdriven, real-hjulsdrift, eller fyrhjulsdrift.
  • En bil axel är konstruerad för front-wheel-drive, bakhjulsdrivna, eller fyra-hjulsdrivna fordon.