Vad är en Basal Nucleus?

November 2

En basal kärna, eller basala ganglierna, är den term som används för att beskriva grupperingar av flera kärnor. De basala ganglierna finns vid basen av hjärnan och på varje sida av thalamus. Var och en av de två hjärnhalvorna har basala ganglierna sektioner. Det finns fyra grupper som varje verk att styra ett brett utbud av funktioner, inklusive ofrivilligt motorstyrning och ögonrörelser.

Striatum är den del av den basala kärna som består av putamen och caudatus. En annan del, putamen, ansvarar för styrning typer av lärande och rörelse med hjälp dopamin. Caudatus använder dopamin att kontrollera lärandet, men det styr även aspekter av minne, såsom bearbetning av feedback. Som helhet är striatum den största delen. Även om det tar emot information från många områden i hjärnan, det här avsnittet sänder sin information som endast till andra delar av de basala ganglierna.

En andra sektionen kallas globus pallidus. Detta avsnitt är uppdelat i två delar av det mediala medullär lamina och kallas den interna och externa globus pallidus. Striatum skickar information till globus pallidus. Fått information skickas sedan till områden som styr motorik, både medvetet och omedvetet.

Substantia nigra, den tredje delen av det basala kärnan, är uppdelad i två sektioner. I likhet med globus pallidus, pars substantia nigra reticulata reläer information till motoriska områden. Substantia nigra pars compacta styr även dopaminförsörjningen av striatum. Sammantagna visar dessa två avsnitt spela en roll i rörelse samt reglering och distribution av dopamin.

Som den fjärde sektionen av den basala kärnan mottar subthamalic nucleus information från både kortex och striatum. Ungefär som de andra tre sektioner, är utgången av det subthamalic kärnan information som används av motorrelaterade områden. Vissa forskare har hänvisat till detta avsnitt som drivkraft för de basala ganglierna. Det innebär att den basala kärnan spelar en stor roll i överföringen av information till de andra delarna av ganglierna.

Många läkare och forskare har en teori om att problem med basala kärnan leder till neurologiska tillstånd. Använda funktionerna i basala ganglierna som guide, är tillstånd såsom Huntingtonâ € s och Parkinsonâ € s sjukdomar tros vara en följd av skador i substantia nigra och striatum. Problem med funktionerna i basala ganglierna tros leda till Wilsona € s sjukdom, Touretteâ € s syndrom, och även tvångssyndrom.

  • De basala ganglierna finns vid basen av hjärnan och på varje sida av thalamus.