Vem är Harry Caray?

November 1

År 1984 erövrade Chicago Cubs basketlag östra divisionen National League Championship - deras första på många, många år. Många namn sticker ut från det vinnande laget, men det skulle inte ha varit samma utan att höra WGN-TV Cubs åman Harry Caray kikhosta från sändningen monter dagen gröngölingarna fästte titeln.

Harry Caray var WGN s åman för gröngölingarna från 1982 genom 1997. Trots att han tillbringade 25 år som kardinal "speakern i St Louis, Missouri, fick han nationell berömmelse och vänskap som en röst för gröngölingarna. Som "superstations" som WGN och WTBS från Atlanta blev tillgängliga på kabelsystem nationellt, och sedan internationellt, en helt ny publik för dessa stationer förverkligats. Den Atlanta Braves basketlag kan ha faktureras sig som "Amerikas Team", men med Harry Caray som sin röst, Chicago Cubs hade förmodligen mer anspråk på titeln.

Caray föddes Harry Carabina 1914 till en utarmad rumänsk italiensk familj i St Louis, Missouri. Han började sända för St Louis Cardinals 1945 och höll det jobbet fram till 1969. Han gick till Oakland, Kalifornien för att sända för Oakland A: s för ett år, och sedan till Chicago 1971 som Voice of White Sox.

När Harry Caray kom till Northside i Chicago 1982 och började sin karriär med WGN och gröngölingarna, tog han sin egen livsglädje och rykte som en "karaktär" med honom. Cubs fans omedelbart identifieras med sina glada och pokulerande vägar och hans hängivenhet till sitt lag. Men Harry Caray var en skarpsinnig programföretag, med en encyklopedisk kunskap om baseboll och en djup respekt för spelare som bedrivs sig med klass och spelade hårt varje dag. Han var en bra intervjuare och skrev och presenterade ledare med uppriktighet och skicklighet.

Medan andra lag helt ombyggda sina parker, bygga flera miljoner dollar arenor, verkade Caray hemma på Wrigley Field, byggd 1914, med dess murgröna täckta väggar. Arenan hade inte ens lamporna förrän den 9 augusti 1988. Det är den näst äldsta park som fortfarande används och spelare som fortfarande drabbas hem kör bokstavligen ut ur parken, vidare till Sheffield eller Wave Avenues, om vinden blåser "ut" som dag. Caray gillade tidigare Cub Ernie Banks 'smeknamn "The Friendly Begränsar" för Wrigley Field och använde det ofta. Fältet, med sin autentiskt nostalgisk känsla, parat med Caray s förakt för några av de moderna framstegen inom baseboll och var en perfekt miljö för honom att leda publiken i sång "Take Me ut till matchen" under den sjunde inningen stretch. Han hade gjort samma sak i Comiskey Park med White Sox fans, men dessa spel var inte nationellt telecast.

Harry Caray inte bara visat sin kärlek för baseball, utan också för fansen. Oavsett i vilken stad han och mångårige sändningar partner Steve Sten ropade spelen, alltid fick han brev från Cubs fans och läsa de flesta, om inte alla, på luften. Folk var alltid skicka små lappar till broadcast monter, bara för att låta världen veta att folk i varje stad var Cubs fans. Som en småstads programföretag från en tidigare tidpunkt, läste han hälsningar och skickas ut födelsedag, jubileum och även bar mitzva lyckönskningar under varje match. Han var också känd för sina utrop som "Holy Cow!" Och "Det kan ... det kan vara ... är det! En home run! "Och skönaste av alla," Cubs vinna! Cubs vinner! "Cubs fans över hela USA skulle hålla upp" Holy Cow "och" Cubs Win! "Banderoller och skyltar på spel, att veta att alla tittar skulle förstå deras innebörd.

Harry Caray fick en stroke i februari 1987 men vägrade att låta det stoppa hans karriär. Han övervann otro svårigheter att återuppta sändningar för gröngölingarna i maj samma år. Han hedrades av Baseball Hall of Fame: s Ford Frick Award 1988 för hans bidrag till baseball.

Caray s sändnings färdigheter gjorde försämras de senaste två eller tre åren av hans karriär, och blev foder för komedi rutiner. Men han var en sådan väl älskad figur, WGN tillät honom att fortsätta, tills han gick i pension på grund av alltmer ohälsa 1997.

Harry Caray dog ​​1998 av en hjärtattack, efter en serie av slag. Att säsongen, gröngölingarna spelarna hade fläckar på sina enhetliga ärmar med hans bild, in memoriam till den ärevördiga programföretag. När han dog, redaktionella tecknare landet betalade honom hyllning, och hans dödsruna var nationella nyheter. Dessa dagar, leder en gäst fortfarande publiken i sång sin sång under den sjunde inningen stretch på Wrigley, och hans avbild balkar fortfarande från hans restauranger i Chicago-området.

  • Harry Caray hade en stor kunskap om baseboll.
  • Harry Caray föddes i St Louis och tillbringade en del av sin karriär som Cardinals åman.