Vad är röda bönor?

November 2

Flera olika bönor kallas röda bönor, som ibland kan bli lite förvirrande. I väst är vanliga bönor med en naturligt rött skal såsom bönor och honduranska röda bönor känd av denna term kollektivt. I Asien är azukibönor det namnet, och rött ris bönor är också ibland kallas en "liten röda bönor." Alla dessa bönor har mycket likartade näringsegenskaper, så det är knappast slutet av världen om de blir förvirrade .

I känslan av gemensamma bönor som är naturligt rött, röda bönor kommer från en ny värld vinstock som domesticerades i Central- och Sydamerika. Bönor bildade en avgörande del av den indianska kosten i århundraden, och ett antal sorter har utvecklats i olika regioner; en av de mest populära rätter med dessa bönor är röda bönor och ris, en favorit i den amerikanska södern.

I Asien är det Azukiböna mycket mer lättillgängliga än den nya världen röda bönor. Azukibönor är allmänt äts hela Kina och Japan, och de är beredda på en mängd olika sätt, allt från söta röda bönor pasta används för att fylla desserter till jästa bönor pasta för smaksättning. Förutom den naturligt röda Azukiböna, människor också äta röda ris bönor, som är mycket mindre, men ses som fördelaktigt i traditionell kinesisk medicin.

Oavsett olika bönor är under diskussion, bönorna är vanligtvis tillgängliga i torkad form. De måste sköljas innan tillagning, för att avlägsna eventuella detritus som skulle kunna överblivet material från fältet, och de bör helst blötläggas innan tillagning. Blötläggning skär ner på tillagningstid, och bidrar också bönorna håller sin form, vilket kan vara användbart i grytor, där bönor tenderar att falla sönder om de är kokta för länge. Det är också klokt att koka bönorna tills de är helt anbud, eftersom svampiga bönor tenderar att skapa gastrointestinala biverkningarna.

Du kan växa röda bönor hemma väldigt lätt. Bönor trivs i många klimat, med de flesta trädgårdsbutiker bär en mängd olika bönor sorter att välja mellan. Att växa bönor, behöver du en solig plats med väldränerad jord och visst stöd, till exempel insatser, en spaljé, eller ens ett nätverk av spända strängar. Bönorna bör inledas under våren, efter den sista chansen för frost är över. De kan ätas omogen, i det gröna stadiet, eller tillåtas fullt mogen och torr på vinstockarna; de torkade bönor skida kan plockas och öppnade för att extrahera bönorna för förvaring.

  • Röda kidneybönor.
  • Azukibönor, en typ av röda bönor.
  • Vid behov kan rosa bönor ersätta röda kidneybönor när du gör chili.
  • Alla sorter av röda bönor har liknande näringsmässiga egenskaper.