Vad är ett A Förtroende?

March 29

En A förtroende är en del av ett AB trust eller äktenskaplig ÅTERSTÅENDE förtroende, en mekanism som används främst i USA för egendom planering. I allmänhet är dessa truster fungerar genom att säkerställa att en efterlevande make kan komma åt den avlidne spouseâ € s tillgångar för resten av de överlevande spouseâ € s liv. Vanligtvis undviker den efterlevande maken betala någon egendom skatter på förtroende tillgångar. Efter den efterlevande maken avlider, är förtroende tillgångar vidare till de namngivna förmånstagare i linje med egendom skatteregler.

I allmänhet delar ett AB förtroende i två truster när den första maken dör: ett A tillit och en B förtroende. A förtroende, som också kallas en äktenskaplig förtroende, QTIP förtroende, eller äktenskaplig avdrag förtroende, äger alla tillgångar som inte omfattas av undantagen egendom skatt. Å andra sidan, B förtroende, även kallad en bypass förtroende, kredit shelter förtroende eller familjetrust, äger alla tillgångar som är undantagna från egendom skatter.

Normalt är ett förtroende tillgångar beskattas efter den efterlevande maken avlider. Dessa tillgångar sedan vidare till de slutliga stödmottagarna. B förtroende tillgångar brukar övergå till de slutliga stödmottagarna på ett skattefritt när den efterlevande maken avlider.

Anta till exempel att ett gift par har skapat en AB förtroende för tillgångar värda $ 4.000.000 $ (USD) och att undantaget den federala skatten är satt till $ 3.500.000 dollar. När den första maken dör, kommer AB förtroende uppdelad i A- och B litar på. B förtroende kommer att innehålla $ 3.500.000 USD, vilket kommer att passera på eventuella förmånstagare fritt skatt efter den efterlevande maken avlider. A förtroende kommer att innehålla de återstående $ 500.000 USD. När den efterlevande maken avlider, är detta belopp föremål för estate skatter.

Generellt kan tillgångar i en truster endast användas till förmån för efterlevande makar. Dessutom måste intäkter genereras från en A förtroende betalas ut till den efterlevande maken. Den efterlevande maken använder ofta bara ett förtroende tillgångar eftersom dessa tillgångar kommer att beskattas vid arv till de slutliga stödmottagarna. Eftersom B förtroende är inte föremål för estate skatter, är det oftast bäst för mottagarna om den efterlevande undviker att röra några tillgångar i B förtroende. De slutliga mottagarna av ett A förtroende kan skilja sig från dem i en B förtroende.

För att skapa ett AB förtroende måste ett gift par rådgöra med en advokat som har kompetens inom egendom planering. Strukturera förtroendet på rätt sätt är en komplicerad procedur, som kräver specialiserad kunskap om fastighetslagar. Litar på att inte är korrekt konstruerade kan kastas ut i bouppteckning domstol.