Välja en Tuxedo eller Suit för din bröllopsdag

April 1

Korrekt passform är nyckeln när det gäller att klä av män i bröllopsfest. För att bestämma passform, prova på kostym eller smoking, inklusive rätt skjorta och skor. Placera armarna utmed sidorna, förlängas fingrar. Fållen på jackan bör inte vara längre än långfingret. Hylsan ska pryda toppen av din hand, och din skjorta manschetten ska kika ut ur jackan hylsan inte mer än en halv tum. Dina byxor bör skumma hälen på skon i ryggen och bryta något över topparna på dina skor framför. Eftersom de extra knapparna på en dubbelknäppt jacka dra ögat mot din midsection, ser den stilen bäst på någon som är lång och smal. För att skapa en mer debonair siluett, överväga att ha lite extra stoppning sätta i axlar och midja tas i lite.

Vad är din stil?

Oavsett om du går för en traditionell eller trendig look, måste du förstå de delar av stil till ditt förfogande, som visas i figur 1, och hur man genomför dem.

Välja en Tuxedo eller Suit för din bröllopsdag

Figur 1: Subtila skillnader i stil förmedlar väldigt olika stämningar och meddelanden.

Alternativen stil för de manliga medlemmarna i bröllopsfest inkluderar

  • Cutaway eller jackett: I sin traditionella design är detta pälsen för de mest formella morgon bröllop. Coats är svarta eller grå med en enda knapp i midjan och en bred svans på baksidan. Du bär denna typ av päls med en bevingad-collared skjorta, ascot, och randiga byxor. Om du ska allt ut och - detta är viktigt - du kan bära bort det utan att se ut som du spelar klä upp, lägga handskar, spats och en hög hatt, och kanske till och med en käpp. Det kan göras lite mindre formellt med en mönstrad slips i stället för Ascot.
  • Smoking: I klassiskt vitt eller elfenben eller ett subtilt mönster av samma, med spetsiga lapels eller sjalkrage. Fungerar bra i sommarmånaderna eller i varma klimat, på eftermiddagen eller kvällen, och anses vara en lämplig ersättning för en vanlig smoking. Perfekt för en avslappnad bröllop eller en repetition middag. Ser särskilt väl med formella svarta byxor med en sido satin rand - tror Humphrey Bogart i Casablanca Tillgängligt för köp eller hyra på en formalwear butik. (Med viss vaksamhet, kan du gräva en i en vintage klädbutiker, men gå över det noggrant för fläckar, revor, saknade knappar, och så vidare.) Du kan bära en vit smoking även om dina vaktmästarna är i svart smoking jackor. Vissa designers visar vitt på vita kostymer fylld med västar.
  • Barnvagn päls: Variation av jackett, oftast höftlängd. Ser bra med tjusiga västar. Designers som Kenzo och Christian Dior Paris har under de senaste åren visat versioner med ett handlag av stollig.
  • Tails: En jacka som är korta i fronten med två längre svansar hängande i ryggen. Slitna med hängslen (hängslen) och en vit pikétröja, väst och fluga (som i "vit slips och svansar"). Mycket formellt.
  • Traditionell smoking eller svart slips: Vanligtvis bärs efter 06:00, men kan uppträda vid en formell dagtid bröllop som helst efter kl. En svart eller grå jacka med en enda knapp är den mest klassiska. Har sjal, topp, eller skårade silke. Slitna med matchande platt-front (eller en veck) byxor, fluga (inga klipp-ons eller glittriga färger), och hängslen, vest, eller cummerbund. För några av elegans svansar utan full prakt, kan du bära en smoking med en vit väst och vit slips.
  • Uppdaterad svart slips: Kvällen kostym är en nyare variant på den klassiska smoking med satin eller grosgrain trim på kavaj och byxbenen, om än subtilt. Dessa tuxes bärs med en svart skjorta och en vanlig slips i stället för en fluga, och ofta med ett bälte i stället hängslen.
  • Den vackra mörk kostym: För en dressat men inte formellt bröllop eller för brudgummen som absolut inte kommer att bära en smoking. Välj träkol, svart, eller flottan och en solid färg eller subtilt mönstrad slips att klä upp.

Kontrollera kavajslag

En viktig aspekt av en jacka s cut är kavajslag, särskilt med en boutonniere fäst till den. Här är de viktigaste valen:

  • Notch lapel: Denna jacka lapel har V-formade snitt pekar inåt där kragen och kavajslag möter manteln (som i figur 2). Accentuerar horisontell, så inte ett bra val om du är på den tunga sidan.
  • Peaked kavajslag: En jacka kavajslag som omfattar två punkter av tyg på båda sidor som skjuter uppåt, med smala mellanrum mellan kavajslag och krage.
  • Sjal krage: En rundad jacka lapel (som i figur 2) som rullar tillbaka i en kontinuerlig avsmalnande linje. Dubbel sjal kragar rulla avslöja satinfoder. Ser mycket elegant trimmas med satin rand eller kontrasterande rörledningar. Ett utmärkt val om du är lång och husky, kort och tjock, eller allmänt super buff och vill skapa en mer vertikal linje.

Välja en Tuxedo eller Suit för din bröllopsdag

Figur 2: smokingar kommer i flera stilar och är lätt uppdateras med olika tillbehör.

Hyra kontra köpa en tux

Att köpa en smoking eller en bra kostym är alltid en bättre investering än att hyra en billig smoking. Hyrda smokingar tyvärr ofta ser ut hyrda smoking, så sjuk montering och obekväma som dåliga tupéer. De är inte heller billigt, kör mellan 25 och 50 procent av inköpspriset för en genomsnittlig smoking. Det är ett säkert kort som du får mer slitage av en smoking som du äger än du kanske tror. Tänk också på att du kommer att titta på dessa bilder för resten av ditt liv. Om du hyr, inte spendera extra deg för skon alternativet. Hyres skor per definition passar dåligt och ser värre. Shining upp ett par av dina egna gör oändligt mycket mer meningsfullt. Du ska gifta, inte gå bowling.

Att hitta rätt kostym, smoking, och tillbehör kan ta så mycket tid som att hitta den perfekta brudklänning. Om du ska gifta i ett populärt att gifta sig månad och planerar att hyra för dig själv och / eller vaktmästarna, förbehåller smoking så snart som möjligt så att du inte hamnar med drägg. Eftersom du kommer att vara på smekmånad, har den bästa mannen avkastningen hyrde outfits den första arbetsdagen efter bröllopet.

Om du hyr, kan du oftast plocka upp tux två eller tre dagar i förväg. Kontrollera att se till att alla knappar är på och säker och att tux har inga fläckar, cigarett brännskador eller andra skador.