Bada din Parrot, enkelt och säkert

November 2

De flesta papegojor älskar att bada, vilket mjukar smuts på fjädrar och hud och uppmuntrar putsning. Om du badar din papegoja regelbundet, kommer du att märka att hans fjädrar börjar bli vattentät på grund av hans putsar arbetsuppgifter. Bad är viktigt för papegojor, vars hud kan bli torr och kliande, vilket leder till plockning. Det är också viktigt att eventuella föroreningar avlägsnas från fågelns fjädrar så att den inte inta någon giftig grejer medan putsar.

Här är några badplatser tips:

  • I varmt väder, eller när du kan ge tillräckligt värme efter ett bad, kan du mist din papegoja med handhållen sprayflaska som du kan köpa i apotek eller stormarknad. Om han är intresserad av badet, kommer han sprida sina vingar, lade ner huvudet, skaka runt, och glädje i varje droppe.
  • Försök imma ovanför fågeln så att vattnet simulerar en regndusch. Du kan göra detta utanför (på ett säkert ställe) med en slang för större, ivriga badare.
  • På sommaren kan du helt blöt din papegoja till huden ett par gånger i veckan. Detta är mycket bra för din fågel.
  • I mycket kallt väder, håller bad till ett minimum om du inte kan erbjuda värme efter badet. En fågel lampa kommer att göra.
  • Bada endast i dagtid - en fågel som går till sängs vått kan fånga en chill och kommer att vara obekväm.
  • Vissa företag gör ett sug-cup dusch abborre som du kan använda för att duscha med din papegoja. Försäkra dig dock att vattnet inte är för varmt och att badrummet är papegojan preparerat. Om papegojan inte gillar att bada i duschen, bara vara i ett ångande rum kommer att lägga fukt till huden. Ha alltid uppsikt över din papegoja när vattnet är igång.
  • Diska är en annan badplats tillfälle. Sätt din papegoja på axeln under denna tid, och han får hoppa in i diskhon för ett bad under kranen. Se till att vattentemperaturen är milt varmt.
  • Spruta aldrig en fågel som är utflippad av hela affären. Denna fågel kommer att behöva komma till bad på egen hand. Låt henne vara nära en ström av vatten (i duschen på en dusch abborre) och ange vattnet själv.
  • Inte föna din papegoja. Vissa blow-torkar innehåller nonstick beläggning på värmeslingor, som kan vara dödligt för din fågel.
  • För motvilliga badande kan en platt plast eller keramik skål fylld med våt spenat, vattenkrasse, grönkål, eller andra greener uppmuntra bad (de gröna är också roligt att spela med och är bra att äta).

Använd aldrig tvål på din fågel inte det är en mycket bra anledning - till exempel om han får olja på sina fjädrar. Se till att använda mycket mild glycerin tvål och skölj din fågel ordentligt. Tvätta bara hans kropp (inte ansiktet), och inte skrubba. Det bästa är att fylla en plastbalja med varmt tvålvatten om bröst-djup till din fågel och sätta honom i det, om han kommer tolerera detta. Kom ihåg, när man gör något onaturligt, såsom en äkta bad (inte en dimma eller dusch), vara mild och medkännande, och inser att din fågel kan bli rädd. När du är osäker, kontakta din aviär veterinär.

Det finns badar produkter som du kan köpa i din lokala djuraffär som innehåller ingredienser som aloe som är bra för huden. Det enklaste sättet att bada din fågel att använda vanligt, ljummet, rent vatten. Många av de färdigköpta produkter kan irritera ögonen och innehåller onödiga dofter.

En papegojas bröstmusklerna kontrakt snabbt och upprepat efter ett bad. Detta ser ut som frossa, men det är det inte. Det är faktiskt det sätt papegojan skapar kroppsvärme efter att bli blöt, och det är inget att vara oroliga.