Hur kan jag undvika Driver Trötthet?

September 5

Många förare inte uppskatta hur verkligt ansträngande en långväga bil resa kan vara på deras kroppar och sinnen. Somna vid ratten är lika farligt att andra förare som kör under påverkan av droger eller alkohol. Det finns ett antal sätt att undvika trötthet, dock, och det lönar sig för den som är ansvarig för säker transport av andra att överväga någon eller alla av dem.

Ett av de bästa sätten att undvika trötthet är att vara så utvilad som möjligt innan det blir bakom ratten. Hur frestande det kan vara att planera en övernattning bil resa för att undvika trafikproblem eller vinna några fler timmar av semester, kan det vara bättre för en förare att göra huvuddelen av de drivande under normal vakna timmar. Komma upp för tidigt för en lång drive kan betyda en oundviklig nedgång i energi och uppmärksamhet spänner några timmar in i resan. För att undvika trötthet ska förarna få så mycket sömn som möjligt innan resan och överväga uppfriskande katt tupplurar på rastplatser eller dra över efter några timmars körning för att undvika motorvägen hypnos.

Ett annat sätt att undvika trötthet är att dela drivande ansvaret med minst en annan förare. Om en förare är mer bekväm körning i stadstrafik, får den andra föraren vill hantera landsvägskörning medan han eller hon vilar. Vissa förare är inte bekväm ridning som passagerare, särskilt med oerfarna eller oförutsägbara co-drivers, men de bör ändå lämna över ratten regelbundet för att undvika trötthet.

Vissa föreslår ett sätt att undvika trötthet är att konsumera stora mängder stimulerande drycker, såsom starka kaffe eller energidrycker. Koffeinet och andra stimulantia som finns i dessa drycker kan hjälpa en förare känner sig piggare i några timmar, men det kan också finnas en uttalad krasch som stimulantia lämnar förar systemet. Koffein kan också finnas tillgängliga i kapslar som säljs som högenergetiska växtbaserade kosttillskott nära Kassaapparat av en närbutik eller truck stop restaurang. Förare försöker undvika trötthet bör endast använda dessa stimulantia i rekommenderade doser och endast efter väger andra mindre invasiva metoder.

Om resplanen är inte tidskänsliga, kan en förare att undvika trötthet genom att dela upp resan i mindre bitar. En resa som normalt tar 12 timmars körning tid att slutföra, till exempel, kan delas i två 6 timmars segment. Föraren eller navigatör kunde planera att stanna för natten vid lämplig hotel efter att ha nått en viss körning timme märke. Även om en förare känner sig utvilad nog att fortsätta köra några fler timmar, tar en lång paus från vägen kunde göra för en mer behaglig resa övergripande och hjälpa föraren att undvika trötthet på en isolerad sträcka av motorvägen under de mörkaste timmarna av natt.

  • Energidrycker kan tillfälligt hjälpa till med trötta förare.
  • Dela upp en resa i mindre delar kan hjälpa föraren att undvika trötthet.
  • Ta pauser för korta tupplurar kan bidra till att minska trötthet.
  • Att få tillräckligt med vila är ett av de bästa sätten att undvika trötthet.
  • I vissa fall kan motorväg hypnos slå förare under dygnets ljusa timmar.