Vad är den bästa metoden för Wart borttagning?

November 18

Flera alternativ för vårtan bort existerar; vissa är mestadels spekulativa taktik medan andra har visat sig fungera. Metoder som sträcker sig från cryosurgery till silvertejp ansökan har varit kända för att ta bort vårtor, men den bästa metoden för vårtan bort i slutändan kommer att bero på storleken och placeringen av vårtan, och vaksamhet på att hålla jämna steg med behandlingen. En vanlig vårta avlägsnande behandling innebär att applicera salicylsyra till vårtan, men detta måste göras regelbundet i flera dagar.

Den kanske vanligaste men också en av de mer smärtsamma metoder för vårtan bort är kryokirurgi, som innebär frysning vårtan och huden runt omkring. Detta skapar en blåsa under vårtan, vilket i sin tur kommer att hindra vårtan från blomstrande. Mer än en cryosurgery behandling kan vara nödvändig, och en läkare kan trimma huden runt vårtan som en del av förfarandet, vilket innebär läkningsprocessen kan förlängas och mild till måttligt smärtsam. Det är i allmänhet ganska effektivt, dock, och en upprepning av vårtan är mindre sannolikt när patienten genomgår kryokirurgi.

Laserkirurgi är en annan snabb alternativ som kommer att ta hand om vårtan bort snabbt, även om det också kan vara smärtsamt och mycket kostsamt. Det är en av de dyraste behandlingsalternativ, och liksom cryosurgery, kan det lämna ärrbildning. Återhämtningstiden varierar beroende på hur många vårtor togs bort och var de var belägna.

Aktuella lösningar såsom salicylsyra är ganska effektiva på vårtan bort, även om processen kan ta flera dagar eller veckor. Personen med vårtan kommer att behöva ansöka lösningen på vårtan med jämna mellanrum och göra en insats för att hålla området kring vårtan ren och torr. Vårtan ska dödas efter flera applikationer, men även efter det att vårtan inte längre syns, kan behandlingen måste fortsätta. Denna effektiv lösning kräver tålamod och flit, och någon som är ute efter en snabb lösning kanske vill överväga andra alternativ. Över disk mediciner kan tillämpas på samma sätt, men de tenderar att ta ännu längre tid än läkare ordinerade mediciner som innehåller salicylsyra.

Vissa människor väljer att prova silvertejp vårtan bort metod, som i huvudsak innebär täcker vårtan med silvertejp i flera dagar åt gången, att ta bort tejpen och ersätta den när det börjar lossna. Detta kommer att ta bort döda hudceller och därigenom avlägsna mycket av det virus som orsakar vårtan, men resultaten av silvertejp borttagning kan blandas.

  • Vårtor på en hand.
  • Flytande kväve är en populär lösning för att ta bort vårtor.
  • Borsta-om läkemedel som tar bort vårtor är tillgängliga.
  • Silvertejp tar lite tid att agera som en vårta remover.